Disney’s Fantasia kiest HET Symfonieorkest

Disney’s Fantasia kiest HET Symfonieorkest

Van Lambaart Entertainment en RTL Live Entertainment zijn verheugd te kunnen meedelen dat Fantasia in de Ziggo Dome wordt begeleid door HET Symfonieorkest. Op 26 december 2014 wordt Walt Disney’s meesterwerk Fantasia voor het eerst live in Nederland uitgevoerd.

Na uitverkochte zalen over heel de wereld is ook Nederland in de ban van dit meesterlijke schouwspel. Er is een ware run op de kaarten voor dit spektakel ontstaan.
Op een enorm HD scherm worden op tweede Kerstdag de Disneybeelden van Fantasia vertoond. Het illustere HET Symfonieorkest zal de muziekstukken als De Notenkrakerssuite, De Tovenaarsleerling, Toccata en Fuga in d-moll, Le Sacre du Printemps, Urendans, Ave Maria, Intermezzo en De Pastorale van Ludwig van Beethoven, onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend, ten gehore brengen.

‘We zijn erg blij met de samenwerking met HET Symfonieorkest’, laat producent Erwin van Lambaart weten. ‘Er zijn in Nederland slechts weinig orkesten die dit aankunnen. HET Symfonieorkest heeft veel internationale ervaring en we vinden het fantastisch dat we nu de handen ineen mogen slaan.’

Chef-dirigent Jan Willem de Vriend is geen onbekende. Door zijn grote kennis van de klassieke muziek is hij een graag geziene gast bij het VARA-programma De Wereld Draait Door en voorheen was hij regelmatig te zien bij de talkshow Pauw & Witteman. Sinds 2006 is hij verbonden aan HET Symfonieorkest, dat tot voor kort bekend stond als Het Nederlands Symfonieorkest. ‘Dit orkest heeft onlangs zijn naam veranderd’, laat Harm Mannak, directeur van HET Symfonieorkest weten. ‘We hebben het Nederlands vervangen door de afkorting HET, dat staat voor: Herkenbaar, Eigentijds en Toekomstgericht.’

Kaarten voor Fantasia op 26 december 2014 in de Ziggo Dome zijn vanaf heden te koop via www.seetickets.nl. Van Lambaart Entertainment wijst erop dat er diverse wederverkopers actief zijn maar adviseert enkel via officiële verkooppunten de kaarten te kopen.

Meer informatie is te vinden op www.vanlambaart.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.