Disney Frozen de musical laat je hart ontdooien

Disney Frozen de musical laat je hart ontdooien

Recensie: Mieke van der Raay
Foto’s: Robin Swiers

Op 9 juni 2024 werd de blauwe loper uitgerold voor de première van Disney’s Frozen de musical in Nederland, georganiseerd door Stage Entertainment. Dit evenement bracht de magie van Frozen naar het Nederlandse publiek, compleet met echte sneeuw om een authentieke winterse sfeer te creëren.

Disney’s Frozen, gebaseerd op de iconische animatiefilm, vertelt het epische verhaal van onvoorwaardelijke liefde tussen de zussen Elsa en Anna. Na succesvolle producties in Amerika, Engeland, Australië en Duitsland, heeft Stage Entertainment deze hitmusical nu ook naar Nederland gehaald. Met oog voor detail en grootschalige special effects hebben zij alles op alles gezet om dit bijzondere verhaal op spectaculaire wijze op de planken te brengen. De verbluffende special effects zorgen ervoor dat het publiek constant met open mond zit te kijken.

Het verhaal van Frozen is tijdloos en spreekt zowel jong als oud aan. Zoals we gewend zijn van Stage Entertainment, hebben zij weer de perfecte cast samengesteld om deze musical tot leven te brengen. Centraal in het verhaal staan de zussen Elsa, gespeeld door Vajèn van den Bosch, en Anna, vertolkt door Nienke Latten. Zij zijn prinsessen van het fictieve Arendelle, waar niemand weet van Elsa’s magische krachten om dingen te bevriezen.

Elsa’s angst voor haar krachten groeit wanneer ze per ongeluk Anna verwondt. Naarmate Elsa’s kroning nadert, vreest ze dat de inwoners haar krachten zullen ontdekken en haar zullen vrezen. Na een ruzie met Anna vlucht Elsa, onbewust dat ze Arendelle in een eeuwige winter achterlaat. Anna gaat op een avontuurlijke zoektocht naar haar zus, vol ontmoetingen en strijd om het koningschap van Arendelle. Uiteindelijk ontdekken ze dat alleen een daad van ware liefde Elsa’s magie kan stoppen.

De musical, met muziek van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, bevat onder andere het bekende nummer ‘Let it Go’ (Laat het los). De cast is verbluffend goed, met fenomenaal zang- en danswerk. Als Vajèn “Laat het los” zingt, kun je niet anders dan een traantje wegpinken. Steven Roox speelt niet de rol van Olaf, hij ís Olaf. Je ziet Steven niet, je ziet alleen de pop Olaf. Nienke als Anna is één en al gevoel. De komische noot wordt gebracht door Jorge Verkroost als graaf van Wesselland. Bijzondere vermelding verdienen Mathijs Pater en Nicholas Li, die de hele avond in een zwaar rendierpak op handen en voeten moeten lopen.

De volledige cast bestaat uit:

Elsa: Vajèn van den Bosch

Anna: Nienke Latten

Kristoff: Naidjim Severina

Hans: Tristan van der Lingen

Olaf: Steven Roox

Graaf van Wesselland: Jorge Verkroost

Sven: Mathijs Pater en Nicholas Li

Jonge Elsa: Jenia Pekar

Jonge Anna: Aysia-Mae Wijnaldum

Deze productie is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de magie van Frozen wil beleven in een nieuw, muzikaal jasje.

Kijk voor kaarten op https://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/frozen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.