Dirk Scheele viert zijn 25-jarig jubileum in een uitverkocht Paradiso

Dirk Scheele viert zijn 25-jarig jubileum in een uitverkocht Paradiso

Recensie: Mieke van der Raay

Zondag middag 17 februari om 11:00 uur zie je in Paradiso alleen maar blije gezichtjes, die rustig staan te wachten op hun grote idool Dirk Scheele.
Als het hen iets te lang duurt voor hij komt, beginnen ze heel hard DIRK te roepen.
En daar is hij dan! Hij is een beetje laat, daar hij in het Vondelpark nog als straatmuzikant aan het optreden was.
Meteen zie je alle kindjes meedansen, meezingen met alle liedjes, zelfs de ouders kennen alle liedjes uit hun hoofd.

Dirk heeft op zijn grote feest een heuse Rock & Roll band meegenomen. Samen met een basgitarist, toetsenist, drummer en twee zangeressen speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes.
De kinderen hoeven uiteraard niet stil te zitten, ze mogen zelfs op het podium mee komen doen. Zodra Dirk “de liedjesband” begint te zingen komen de kinderen al naar voren gelopen met hun meegebrachte gitaren, gelukkig heeft de band ook nog enkele gitaren meegenomen, zodat het al snel een gezellige boel wordt op het toneel.

Dirk Scheele begon als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Dirk de overstap naar het theater. Dirk werd al snel populair als kinderpopster. In zijn liedjes gebruikt hij diverse muziekstijlen, waaronder rock & roll, blues, pop, dance, klassiek en wereldmuziek. In een eigen herkenbare stijl sluit hij aan bij het niveau van de kinderen.

Het is duidelijk vanaf de eerste noten dat Dirk er veel plezier aan beleeft om de kinderen te vermaken en hij voelt aan wat ze wel of niet willen.
Geregeld maakt hij contact met de kinderen en gaat zelfs de zaal in, naar de kinderen toe, die nog niet durven naar voren te lopen. Hij is ook nog eens een ware gitaar virtuoos, hij kan zelfs een gitaar laten praten. Samen met de band maakt hij er waar feest van voor alle kinderen, het uur is dan ook volgens sommigen veel te snel voorbij.
Maar gelukkig kun je Dirk gewoon op televisie op Nickelodeon blijven bewonderen en lekker alle nummers mee zingen.

Voor meer informatie: https://www.dirkscheele.nl/

FOTO: Mieke van der Raay

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.