Dinsdagavond speelt stand-up comedian Bert Gabriëls al zijn eerste publieksvoorstellingen in openlucht!

Dinsdagavond speelt stand-up comedian Bert Gabriëls al zijn eerste publieksvoorstellingen in openlucht!

Twee keer 50 mensen kunnen aanstaande dinsdagavond (18 mei) op de parking van de Herentse Hangar 3020 meelachen met mopjes van stand-up comedian Bert Gabriëls. Bert speelt om 19u00 en 21u00. Voor hem zijn het de eerste publieksvoorstellingen in het nieuwe jaar en meteen geeft hij ook de aftrap voor zijn 3de #Eindejaarsconference. Vanaf het najaar wordt die omgevormd tot een comedyshow, nu al goed voor meer dan 40 voorstellingen in de Vlaamse theaterzalen, waar Bert podiumassistentie krijgt van ‘zingende krant’ Johnny Turbo en ‘factchecker’ Jeroen Verdick. Beiden zijn er dinsdagavond als support-act ook al bij in Herent. Voor snelle beslissers zijn er nog tickets. 

Na maanden inactiviteit, een tijd die hij vulde met voornamelijk juridisch werk, kruipt stand-up comedian Bert Gabriëls, bekend van het Canvas-programma ‘Zonde van de zendtijd‘ en diverse theatervoorstellingen, terug op het podium voor zijn 3de #Eindejaars. Met ruim 40 voorstellingen was zijn eerste eindejaarsconference twee jaar geleden een absolute voltreffer in Vlaanderen. Corona daagde Bert uit om creatief te zijn en dat lukt, want met de hulp van ‘zingende krant’ Johnny Turbo en ‘factchecker’ JeroenVerdick zette het trio in december 2020 een met 4-sterren bekroonde studioversie neer. Die scoorde goed op Streamz, werd druk bekeken op de regionale zenders en was ook te horen op Radio 1. 

Openluchttheater
De nieuwe versoepelingen zijn voor Bert Gabriëls meteen het uitgelezen moment om de try-outs voor zijn 3de #Eindejaarsconference op te starten en dat doet hij dinsdagavond in het Herentseopenluchttheater, op de parking van Hangar 3020. “We duiken opnieuw in de actualiteit en geven het publiek al voorzichtig een eerste voorsmaakje van wat ze dit najaar kunnen verwachten. Niet alleen wij, maar ook de mensen hebben zich vorig jaar geweldig geamuseerd met onze studioversie en net omdat het zo goed klikt tussen ons, gaan ‘zingende krant’ Johnny Trash en ‘factchecker’ Jeroen Verdick dit jaar mee op theatertournee. Het wordt een comedyshow waarbij we op een gevarieerde manier samen de brede actualiteit van het voorbije jaar gaan fileren. De belangstelling voor onze 3de #Eindjaars is nu al bijzonder groot, want er zijn al meer dan 40 voorstellingen geboekt in de Vlaamse theaterzalen. We geven de mensen straks waar voor hun geld, want straks krijgen ze drie stand-up comedians voor de prijs van één “, zegt Bert Gabriëls met de glimlach. 

Siham-gate
Wat ze dinsdagavond precies gaan doen, weten ze nog niet, maar Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick hebben nu al veel goesting in hun eerste publieksvoorstellingen. “Onze studioversie hebben we vorig jaar gespeeld voor tablets, waarop we mensen zagen die thuis meekeken en lachten. Voor ons wordt het weer wennen aan de gedachte dat er straks twee keer vijftig mensen live op een veilige manier de kans krijgen om eens goed mee te lachen met de actualiteit. Aan aanbod geen gebrek, want een aantal mensen en gebeurtenissen hebben flink hun best gedaan om zich de voorbije weken in de kijker te spelen. De Sihame-gate of de vaccinatierel in Sint-Truiden zouden net als de ontknoping van ‘De Mol’ of de terugkeer van Remco Evenepoel zomaar eens kunnen voorbijkomen. Johnny Trash zorgt voor de zingende noot en Jeroen Verdick voor een korte terugblik op opmerkelijke feiten die we zouden kunnen gemist hebben“, zegt Bert Gabriëls enthousiast. 

Voor aanstaande dinsdag (18 mei) zijn er voor snelle beslissers nog tickets voor de try-out van stand-up comedian Bert Gabriëls en support-acts Johnny Trash en Jeroen Verdick. Om 19u00 en 21u00 vinden de coronaproof openluchtvoorstellingen plaats in Herent, tijdens de Sunset Sessies van Hangar 3020 die door GC De Wildeman worden georganiseerd. 

Tickets en info: https://gcdewildeman.be/programma/bertgabriels

Je kan Bert Gabriëls ook volgen op Facebook en Instagram.

Foto: Johannes Vande Voorde

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.