Dieven van de koopgoot – FotoReportage

Dieven van de koopgoot – FotoReportage

Een kleurrijke, muzikale en Rotterdamse bewerking van Charles Dickens’ Oliver Twist voor iedereen vanaf 9 jaar. 

De jonge Otis, die zijn ouders verloor, komt na het zoveelste pleeggezin alleen aan in Rotterdam. Daar wordt hij overgehaald door leeftijdsgenoten die ook op straat zwerven om lid te worden van de kleurrijke straatbende van Fijs. Eenmaal in de bende wordt hij overspoeld door alle dynamiek van de stad en het bendeleven. Hij komt voor moeilijke keuzes te staan, maar uiteindelijk overwint vriendschap en eerlijkheid. 

TG De Klassieken (voorheen Theatergroep Mangrove) is een theatergezelschap uit Rotterdam. We hebben een enorme liefde voor het werken met klassiekers in alle vormen: toneelstukken, verhalen, opera’s, literatuur etc. We zien in die verhalen veel raakvlakken met het leven van nu.

Rondom die klassiekers hangt soms een zweem van mufheid: ouwe meuk, lange teksten en weinig (inter)actie. Daarom pakken wij de essentie van een klassieker en blazen we alle stof eraf. Een voorstelling van De Klassieken is als een avondje Netflix: rauw, spannend en echt. 

We willen onze liefde voor theater overbrengen naar iedereen, van elke leeftijd en elke culturele of economische achtergrond, overal in Nederland. We willen de werken van Shakespeare, De Grieken, Tsjechov en al die anderen laten voortbestaan, maar wel op onze manier. We brengen onze voorstellingen in alle denkbare theaterstijlen: toneel, muziektheater en locatietheater voor jong en oud.


Tekst en co-regie: Michelle van Daalhoff
Concept en co-regie: Annemieke Elstak
Muzikale leiding: Aron Elstak

Cast: Leon de Waal, Kwint Stukker, Jannes Coenens, Annemieke Elstak, Benita Bocoum, Aron Elstak, Rowell Molema, Rositha Rikkers

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.