Diederik Jekel schept Orde in de Chaos tijdens theatertour!

Diederik Jekel schept Orde in de Chaos tijdens theatertour!

Amsterdam –  september 2021 Diederik Jekel gaat de komende maanden naast zijn televisiewerkzaamheden weer het theater in met zijn voorstelling Orde in de Chaos. In 2020 speelde hij de voorstelling slechts enkele keren. Corona gooide roet in het eten en diende tegelijk als inspiratie om zijn verhaal verder aan te scherpen. De tour loopt tot begin juni 2022. Net als vorig jaar zal er waar mogelijk wederom een live stream beschikbaar zijn voor iedereen die niet naar het theater kan komen of dat nog niet aandurft wegens een broze gezondheid.
 
Mix van theater, wetenschap en therapie
In de voorstelling Orde in de Chaos krijgt de bezoeker drie dingen in één. Het is een mix van theater, wetenschap en een beetje therapie. Je komt er gegarandeerd vrolijker weer uit. Waar kan wetenschap ons helpen en waar niet? Hoe komt het dat we zo slecht tegen onduidelijkheid kunnen? Wat voor mooie dingen brengt de toekomst ons? Gaat het echt zo slecht? Is statistiek nou om te liegen of voor de waarheid? Hoe moeilijk kan het zijn om te weten of een medicijn werkt en of mondmaskers iets doen of niet? Dit zijn allemaal vragen die in deze humoristische voorstelling beantwoord worden. Niet alleen leuk om te weten, maar ze helpen ook om een beetje grip te krijgen op dit rare leven waar we in terecht zijn gekomen.
 
Hoe scheppen we orde in de chaos?
“Ik wil niet overdrijven, maar de afgelopen anderhalf jaar zijn voor veel mensen niet echt optimaal geweest. Je zou zelfs kunnen zeggen dat 2020 een beetje een rampenjaar is. Ons leven is in een jaar totaal overhoopgehaald. Ons werk is anders, hoe we elkaar benaderen is anders, ons sociale leven, sport, spel en cultuur; alles is anders en niemand weet hoe het over nog een half jaar zal zijn. Het is chaos en dat geeft ongemakkelijke gevoelens en worden we sneller boos op elkaar. We willen duidelijkheid en hopen dat de wetenschap die dan kan bieden. Maar helaas komen daar ook niet alle antwoorden vandaan. Wat moeten we doen? Hoe komen we van het vervelende gevoel af en krijgen we grip op ons leven. Hoe scheppen we Orde in de Chaos?”, aldus Diederik.

Diederik Jekel is natuurkundige en vertelt sinds 2010 op radio, tv en op internet over wetenschap. Hij heeft meerdere boeken en filmscenario’s geschreven en maakt met humor en met een knipoog de moeilijkste onderwerpen goed te begrijpen.
Meer informatie
Kijk voor kaarten op de website van Friendly Fire Theater:
https://www.friendly-fire.nl/agenda?artist=diederik-jekel
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.