DIEDERIK JEKEL SCHEPT IN HET THEATER ORDE IN DE CHAOS

DIEDERIK JEKEL SCHEPT IN HET THEATER ORDE IN DE CHAOS

Amsterdam, 17 september 2020 –  Diederik Jekel gaat de komende maanden het theater in met zijn voorstelling Orde in de Chaos. In 2019 stond hij al tweemaal met zijn theatercollege in Leiden en Nijmegen. Dat smaakte naar meer. Corona gooide roet in het eten en diende tegelijk als inspiratie om zijn verhaal verder aan te scherpen. De tour loopt tot eind april 2021.
 
Mix van theater, wetenschap en therapie
Diederik Jekel is natuurkundige en sinds 2010 vertelt hij op radio, tv en op internet over wetenschap. Hij heeft meerdere boeken en filmscenario’s geschreven en maakt met humor en met een knipoog de moeilijkste onderwerpen goed te begrijpen. In de voorstelling Orde in de Chaos krijgt de bezoeker drie dingen in één. Het is een mix van theater, wetenschap en een beetje therapie. Je komt er gegarandeerd vrolijker weer uit. Waar kan wetenschap ons helpen en waar niet? Hoe komt het dat we zo slecht tegen onduidelijkheid kunnen? Wat voor mooie dingen brengt de toekomst ons? Gaat het echt zo slecht? Is statistiek nou om te liegen of voor de waarheid? Hoe moeilijk kan het zijn om te weten of een medicijn werkt en of mondmaskers iets doen of niet? Dit zijn allemaal vragen die in deze humoristische voorstelling beantwoord worden. Niet alleen leuk om te weten, maar ze helpen ook om een beetje grip te krijgen op dit rare leven waar we in terecht zijn gekomen.
 
Hoe scheppen we orde in de chaos?
“Ik wil niet overdrijven, maar dit afgelopen jaar is voor veel mensen niet echt optimaal geweest. Je zou zelfs kunnen zeggen dat 2020 een beetje een rampenjaar is. Ons leven is in een half jaar totaal overhoopgehaald. Ons werk is anders, hoe we elkaar benaderen is anders, ons sociale leven, sport, spel en cultuur; alles is anders en niemand weet hoe het over nog een half jaar zal zijn. Het is chaos en dat geeft ongemakkelijke gevoelens en worden we sneller boos op elkaar. We willen duidelijkheid en hopen dat de wetenschap die dan kan bieden. Maar helaas komen daar ook niet alle antwoorden vandaan. Wat moeten we doen? Hoe komen we van het vervelende gevoel af en krijgen we grip op ons leven. Hoe scheppen we Orde in de Chaos?”, aldus Diederik.
Speellijst
2 oktober           Theater de Stoep – Spijkenisse
16 oktober         De Kampanje – Den Helder
23 oktober         Theater De Meenthe – Steenwijk
28 oktober         Theater De Leest – Waalwijk
29 oktober         Parktheater Eindhoven
30 oktober         De Goudse Schouwburg
5 november       ZINiN Theater – Nijverdal
7 november       Schouwburg Cuijk
20 november     Podium Hoge Woerd – De Meern
21 november     De Tamboer – Hoogeveen
Ga voor meer informatie naar www.diederikjekel.nl
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.