Deze zomer in Carré: Cirque Éloize met iD, Spektakelcircus met een vleugje West Side Story

Deze zomer in Carré: Cirque Éloize met iD, Spektakelcircus met een vleugje West Side Story

Deze zomer haalt Koninklijk Theater Carré een circusspektakel van het gerenommeerde en vooruitstrevende gezelschap Cirque Éloize naar Nederland. Van 24 juni tot 19 juli is de show iD alleen te zien in het Amsterdamse theater. Vandaag waren er al twee artiesten uit de show in Amsterdam om voorbijgangers een klein voorproefje te geven, doormiddel van spectaculaire stunts rondom Carré. Jeannot Painchaud, de regisseur van iD, kijkt er naar uit het Nederlandse publiek kennis te laten maken met iD. “Met veel plezier brengen wij voor het eerst dit kleurrijke verhaal vol passie en energie, dat zich afspeelt in de grote stad, naar Nederland. Bij Cirque Éloize combineren we verschillende kunstvormen, in dit geval urban dance met acrobatische prestaties voor een explosie van energie en lef. Ik kan niet wachten om iD te beleven in het iconische Carré. Een ware traktatie voor de zintuigen!” iD gaat op donderdag 25 juni in première. Bij de première van Cirque Éloize’s iD kopte de Montreal Gazette: “West Side Story gone Hip Hop Circus”. Bijna zes jaar later is de show bezocht door ruim één miljoen mensen, in meer dan drieëntwintig landen. Carré haalt iD deze zomer naar Nederland en laat daarmee zien wat het streetwise zusje van die andere grote circusact uit Canada, aan de wereld van circus en spektakel heeft bij te dragen. Veertien jonge topartiesten, vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, laten gedurende negentig bloedstollende minuten een show zien die zijn weerga niet kent. Het doet denken aan de eerste kennismaking met Cirque du Soleil of de Blue Man Group. Dezelfde extase en euforie, maar passend bij de tijdsgeest van nu. iD van Cirque Éloize is een razendknap uitgebalanceerde mix van topacrobatiek, urban dance en hightech video projecties. Een adrenaline rush met een vleugje West Side Story-achtige ‘boy meets girl’ straatromantiek. Adembenemend, beeldschoon en op sommige momenten gewoonweg poëtisch. Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré, kijkt uit naar de komst van Cirque Éloize: “Als Carré willen we steeds het beste presenteren. De traditie van het circus is gebouwd op clowns, paarden, de piste en acrobatiek. Cirque Éloize creëert een modern vervolg. iD is zonder clowns en paarden, maar met de energie en drive van de huidige generatie topacrobaten. Carré voegt daar de charme van het majestueuze stenen circusgebouw aan toe.”
Over Cirque Éloize
Cirque Éloize is een Canadees circusgezelschap dat sinds 1993 vooruitstrevende producties produceert en over de hele wereld opvoert. Voortdurend strevend naar perfectie, is het gezelschap één van de leiders op het gebied van het hedendaagse circus.

Met aan de basis de multidisciplinaire talenten van haar artiesten, brengt Cirque Éloize haar innovatieve karakter over doormiddel van theatraliteit en menselijkheid en combineert het gezelschap circus met muziek, dans en theater op een baanbrekende en originele manier. Met negen originele producties op haar naam, heeft Cirque Éloize meer dan vierduizend keer opgetreden in meer dan vierhonderdveertig steden en veertig landen.
De buitenlandse pers over iD
“…as nail-biting as it was beautiful…” – The Telegraph “… the skill and excitement levels are sky-high…” – The Guardian “Cirque du Soleil’s hipper, sexier cousin” – The Stage
“Jaw-dropping entertainment! Cirque Éloize’s iD is a hip-hop hit” – The Miami Herald
“We’d love to give it a six out of five’ – Entertainment focus “Astonishing! A truly memorable evening with propulsive music and explosive dancing!”- The Boston Globe
Meer informatie Voor iD van Cirque Éloize past Carré variabele prijzen toe: vroegboekers profiteren van de scherpste prijzen. Bij het boeken van vliegtickets is dit al jarenlang heel gewoon.

Voor meer informatie www.carre.nl

Foto: Maarten Sprangh

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.