Delft Fringe Festival zoekt nieuwe makers met lef

Delft Fringe Festival zoekt nieuwe makers met lef

Open call t/m 31 december

Delft Fringe Festival is dé plek voor nieuwe makers die aan het begin van hun carrière staan en willen spelen op de meest onverwachte, bruisende locaties in de historische stad Delft. Nieuwe makers kunnen zich nog t/m 31 december 2021 aanmelden voor het festival van 2 t/m 12 juni 2022. Alle genres binnen de podiumkunsten zijn welkom!

Wie kan zich aanmelden?

Het festival wil (nieuwe) professionele makers die zich artistiek willen ontwikkelen een plek geven om te werken aan hun carrière. “We bieden plek aan nieuwe makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn”, vertelt Tamara Griffioen, programmeur bij Delft Fringe Festival. “Alle genres zijn welkom op het festival, van muziek tot musical en opera, maar ook ballet, moderne dans, toneel, jeugdtheater, cabaret, kleinkunst, multimedia, live-art, teksttheater, clownerie en circus of eigen cross-overs.”

Waarom aanmelden?

Delft Fringe Festival is een springplank naar het grote werkveld. Griffioen: “Je krijgt de ruimte om jezelf en je voorstelling te ontwikkelen, speelt op meerdere spannende locaties midden in de historische stad Delft (zoals een molen, stadsboerderij, oude sigarenfabriek of woonboot) en ontvangt professionele begeleiding. Bovendien sta je in direct contact met je publiek.” Makers die eerder op Delft Fringe Festival stonden hebben prijzen gewonnen, zoals de Ad Vinkenprijs en het Leids Cabaret Festival, of worden nu geprogrammeerd door boekingsbureau’s.


Hoe werkt de aanmelding?

Delft Fringe Festival werkt met een open call, dit betekent dat je van 1 oktober tot en met 31 december 2021 de mogelijkheid hebt om je aan te melden voor het festival van 2 t/m 12 juni 2022. Dit kan via https://aanmelden.delftfringefestival.nl

Over Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival geeft jonge makers de kans om vlieguren te maken binnen een professionele setting en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Maar óók om het publiek te vermaken, te ontroeren en zich te laten verleiden door deze fantastische nieuwe talenten. Jouw ticket is hun springplank. Een springplank de wereld in. Met ruim 14.000 bezoekers in 2019 is Delft Fringe Festival inmiddels een begrip geworden. In de afgelopen jaren bood Delft Fringe Festival een springplank aan o.a. Lisa Ostermann, Eva Bos, Belinfante Quartet, tg Alles Valt, De Gestampte Meisjes, Jasper Smit en HUN.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.