Delft Fringe Festival bestaat 10 jaar en viert feest

Delft Fringe Festival bestaat 10 jaar en viert feest

Delft Fringe Night XL, zaterdag 18 september

Delft Fringe Festival bestaat 10 jaar en viert jubileum

Delft Fringe Festival bestaat 10 jaar en pakt GROOTS uit. Op zaterdag 18 september wordt het publiek getrakteerd op drie steengoede prijswinnende voorstellingen in Theater de Veste in Delft. Deze avond zijn De Gestampte Meisjes, de Prima Donna’s en Tappin-It Collective te zien tijdens de allereerste ‘Delft Fringe Night XL’!

Jubileumjaar

In 2020 bestond Delft Fringe Festival 10 jaar. “Helaas was het door de coronamaatregelen niet mogelijk om uitgebreid stil te staan bij dit jubileumjaar”, legt festivaldirecteur Roel Beeftink-Funcken uit. “Nu er weer meer mag en kan starten we het nieuwe culturele seizoen van Delft Fringe Festival met een groots verjaardagsfeest in Theater de Veste, in de binnenstad van Delft.”


Prijswinnaars op het podium

‘XL’ staat natuurlijk voor GROOTS! Daarom vindt deze speciale ‘Delft Fringe Night’ plaats in de grote zaal van Theater de Veste en staan er drie prijswinnaars op het podium: De Gestampte Meisjes (cabaret), de Prima Donna’s (opera & cabaret) en Tappin-It Collective (tapdans). Zij gingen er elk met de publieksprijs vandoor tijdens eerdere edities van het Delft Fringe Festival.

De Prima Donna’s spelen ‘Keep calm or I will use my opera voice’

Sanne Vleugels en Anouk Antonissen laten je zien dat opera écht niet stoffig hoeft te zijn. Hun voorstelling is doorspekt met humor, klassieke muziek én een elektrische gitaar. 

Tappin-It Collective speelt ‘IRMA’

Doortje Peters en Robin Lie hebben met hun theatrale tapdansvoorstelling een geheel nieuw veelbelovend genre in de podiumkunsten ontwikkeld. 

De Gestampte Meisjes spelen ‘Lext Nevel’

Esmée van Liere, Thenera van der Pluijm en Ymke van Hoof laten je in hun schaamteloze voorstelling de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Sabine Krol schittert als host van de avond

De opening en presentatie van de avond zijn in handen van niemand minder dan Sabine Krol. Zij speelde in 2017 en 2018 met het cabaretduo HUN op het Delft Fringe Festival en was in 2021 de host van de Daily Fringe Reports.

Tickets

De Delft Fringe Night XL vindt plaats op zaterdag 18 september om 20:15 uur in Theater de Veste (Asvest 1, 2611 PK Delft). Tickets zijn te koop via Theater de Veste voor € 22,50 per persoon. Studenten of Vrienden van Theater de Veste betalen € 15,-. De toegangsprijs is inclusief drankje en bewaakte garderobe. Kaarten zijn te koop via www.delftfringefestival.nl

Beeld in de header: De Gestampte Meisjes. Fotograaf Rob Funcken Photography.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.