Deep Bridge brengt verfrissende Sneeuwwitje met humor voor jong en oud(er)

Deep Bridge brengt verfrissende Sneeuwwitje met humor voor jong en oud(er)

Recensie: Stephan Markus

Sneeuwwitje, iedereen kent haar wel of wil haar misschien zelfs zijn. De mooie prinses die het prima naar haar zin heeft en alleen een beetje last heeft van haar boze stiefmoeder die zichzelf de mooiste van het land vindt en dat graag laat bevestigen door haar, altijd de waarheid sprekende, spiegel!

Maureen Vanherberghen zet een stoere Sneeuwwitje neer. Als enige personage communiceert ze ook direct met de zaal, zo mogen de kinderen kiezen welke outfit ze zal dragen. Op deze manier is het publiek betrokken en krijgen ze het gevoel dat ze haar persoonlijk adviseren!

Koningin Frida,de boze stiefmoeder, een rol van Jasmine Jaspers, doet er alles aan om de mooiste te blijven. Stiekem is ze ook een beetje verliefd op Floris, gespeeld door Laurenz Hoorelbeeke. Al eerder bewezen zij een goed duo op het toneel te zijn en ook nu is dat weer zo. Op een verfrissende manier zetten ze dit stel neer, ze zijn duidelijk fantastisch op elkaar ingespeeld.

De rode draad is uiteraard het welbekende verhaal van Sneeuwwitje, maar er zijn ook wat vernieuwingen. Zo missen er een paar dwergen. Van de zeven zijn er nog maar twee over, de rest is verhuisd naar een andere musical krijgen we uitgelegd. De dwergen die er zijn, zijn van normaal postuur, maar zij spelen hun rol zo overtuigend dat je zo gelooft dat zij dwergen zijn!

Tevens is er niet de ‘standaard prins’. Sneeuwwitje wordt zeker wel wakker gekust, maar door een slager, genaamd Jos de Prins. Net even een twist die gegeven is aan het personage van Aaron De Veene.
Charlotte Campion heeft een bijzondere rol, zij mag de spiegel vormgeven. Half meubel, half mens die je raakt met haar eerlijkheid. Het ensemble is bijna continu on stage of in de zaal. Allerlei rollen nemen ze op zich. van dieren uit het bos tot de bewoners van het dorp. Je raakt geen moment uitgekeken op hun voortdurende enthousiasme!

Deze Sneeuwwitje van Deep Bridge is een geslaagde variant op het eeuwenoude verhaal en verrast zoals elke Deep Bridge productie tot nu toe deed. Met dit nieuwe script, gecombineerd met dito muziek, decors en kostuums, pakt goed uit voor eenieder in de zaal. Niet alleen voor de jongste bezoekers, ook de volwassenen hebben een leuke voorstelling gezien, waarin ook gedacht is aan hen. Door humor toe te voegen die niet direct opvalt voor de kleintjes, maar zeker wel bij de (groot)ouders in de zaal, is aan iedereen gedacht. Een goede zet van het creatieve team.

Benieuwd geworden? Dat kan bijna niet anders, dus verzamel uw kinderen, kleinkinderen, neefjes en/of nichtjes en op naar deze vernieuwende Sneeuwwitje. Meer informatie over de voorstelling en tickets kunt u vinden op www.deepbridge.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.