Deelnemers Leids Cabaret Festival 2024 bekend!

Deelnemers Leids Cabaret Festival 2024 bekend!

FOTO:©Jessica Zeylmaker

Na twee spannende auditiedagen in Café Caat van de Stadsgehoorzaal zijn acht deelnemers geselecteerd voor het Leids Cabaret Festival 2024. Dit achttal vormt het spelersveld voor de 44e editie van het LCF ‘24:             
Hermes Ahmadi
Stephen Bell
Marjolijn Ebels
Thom Gerrits
Said El Hassnaoui
Tim Kroezen
David Linszen
Tobias Tonch

Aankomend weekend worden deze acht deelnemers tijdens het workshopweekend klaargestoomd voor het Leids Cabaret Festival. Vervolgens gaan zij naar de twee voorronden op 5 en 6 februari in de Leidse Schouwburg. Vijf van hen gaan door naar de halve finale op donderdag 8 februari en uiteindelijk spelen drie van hen tijdens de finale op zaterdag 10 februari. Daarna volgt voor de drie finalisten een tournee langs veertig theaters in Nederland die op 31 mei, 1 en 2 juni eindigt daar waar het begon: de Leidse Schouwburg.

Het festival
Het Leids Cabaret Festival is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong en nieuw cabarettalent. Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Wim Helsen, Micha Wertheim en recenter Tim Fransen, Kasper van der Laan, Merijn Scholten en Lisa Osterman begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg.

De organisatie van het Leids Cabaret Festival is sinds 2023 in handen van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal. Leienaar en komiek Jochem Myjer is ambassadeur van het festival.

Het Leids Cabaret Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Leiden&Partners, gemeente Leiden, studentenvereniging Augustinus, Cultuurfonds Leiden, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, Bunker Theaterzaken, B2, Flowsound en du Prie Bouw & Ontwikkeling.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.