De wereldberoemde musical EVITA keert na 10 jaar terug!

De wereldberoemde musical EVITA keert na 10 jaar terug!

EVITA, de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, keert vanaf het najaar 2018 terug in de Nederlandse theaters. Met in de rol van Evita Perón musicalactrice Brigitte Heitzer. Tien jaar geleden won zij het televisieprogramma Op zoek naar EVITA. René van Kooten als Ché en Marijn Brouwers als Juan Perón zijn haar tegenspelers.

Theaterproducent De Graaf en Cornelissen Entertainment is verheugd dat ze in het jaar dat Andrew Lloyd Webber zeventig jaar wordt, deze musical opnieuw mogen uitbrengen. ‘Het is precies veertig jaar geleden dat Evita als musical haar debuut maakte op Broadway,’ zegt Hans Cornelissen. In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Angela Merkel, Theresa May, Hilary Clinton en zelfs Madonna en ‘Claire Underwood’ stelt de musical EVITA iemand centraal die hen voorging in een niet te stuiten ambitie.’

Cast en creatives

Naast Brigitte Heitzer, René van Kooten en Marijn Brouwers spelen Esmée Dekker en Yoran de Bont de overige rollen. Ondersteund door een negenkoppig live-orkest en een groot ensemble.

Paul van Ewijk neemt de regie voor zijn rekening en Chiara Re de choreografie. Alberto Klein Goldewijk voert de muzikale leiding. Deze nieuwe versie van EVITA zal van oktober 2018 tot april 2019 in de grote Nederlandse theaters te zien zijn en wordt geproduceerd in overleg met The Really Usefull Group Limited. De landelijke première is in Koninklijk Theater Carré.

Het verhaal

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe…

Voor meer informatie en kaartverkoop

www.evitademusical.nl

www.degraafencornelissen.nl

 

Cast: René van Kooten, Brigitte Heitzer, Yoran de Bont, Marijn Brouwers, Martijn van Voskuijlen, Esmée Dekker, Sarah Cremers, David van de Tempel, Willemijn Maandag, Yannick Pluggers en vele andere.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.