De vrolijkste folkband van Nederland, Pater Moeskroen, is terug in het theater.

De vrolijkste folkband van Nederland, Pater Moeskroen, is terug in het theater.

Recensie: Mieke van der Raay

Na enkele try-outs was het gisteren 11 februari dan eindelijk zover; de première van Pater Moeskroen in De Doelen te Gorinchem. Vagebond is alweer de 12e theater tour van het zestal. In deze nieuwste show zwerven de paters langs de paden van liefde, dromen, afscheid en succes.
Zij bespelen meer dan 60 verschillende instrumenten, zoals onder andere gitaar, drums, doedelzak, panfluit, dwarsfluit en veel meer, met enkele instrumenten waarvan ik de naam niet eens ken.
Ze laten zien dat ze eigenlijk ook wel zonder de instrumenten kunnen, als ze een fantastisch stukje muziek maken met het trommelen op koffers en het slaan van deuren, echt een indrukwekkend staaltje kunst.
De show is een aanstekelijk feest, met afwisselende dampende folk muziek en hartstochtelijke ballades. Na de show zetten ze het feestje gewoon verder in de foyer, waar ze enkele van hun grootste hits spelen.
In Januari hadden ze afscheid genomen van Marcel Sophie, bandlid van het eerste uur, deze was natuurlijk bij deze première aanwezig en werd door de andere bandleden over gehaald om nog één maal een nummer mee te zingen en te spelen. Over Pater Moeskroen

Het allereerste optreden van Pater Moeskroen vond plaats op 26 januari 1986 in café van Zanten te Amersfoort.
De aanstekelijke mix van vrolijke deunen en humoristische teksten slaat meteen aan.
Vanaf dat moment speelt de band steeds vaker in Nederland en België, hetgeen leidt tot grote hits als Roodkapje, Hela Hola (tuthola) en Laat maar waaien.
Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, gaat de groep ook regelmatig de theaters in en is daarin wellicht nóg succesvoller.
Op het theaterpodium komen de talenten van de zes multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang.

Pater Moeskroen –Vagebond-

Is een waar feestje met een diversiteit aan diverse muziek soorten, muziek instrumenten. Gezelligheid ten top, niets is te gek voor de heren, zij maken het feest.
Met elkaar maar ook met het publiek, is het een waar feest.
Wil je een avond onbezorgd genieten, is dit echt een aanrader. Ook voor mensen die ze niet kennen, zou ik zeggen ga erheen en je komt zeker vrolijk buiten. www.patermoeskroen.nl.

hart heelhart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.