DE VERLEIDERS richten hun pijlen op de handelaren in big data

Met: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte/Peter Drost*
*Leopold Witte en Peter Drost zullen hun rol afwisselen.

Facebook ligt onder vuur omdat ze Cambridge Analytica een kijkje gunden in de profielen van 50 miljoen gebruikers, die zonder dat ze het wisten de meest gevoelige informatie over zichzelf prijs gaven. Met deze informatie wist het bedrijf op sluwe wijze de Amerikaanse verkiezingen te manipuleren. De Nederlandse overheid wil ons met de sleepwet nog nauwlettender en grootschaliger in de gaten kunnen houden. En ondertussen delen wij, de argeloze burgers, de meest persoonlijke informatie gewillig met de hele wereld. Om geoogst te worden door een ieder die er kwaad mee wil.

Het schrikbeeld van Orwells 1984 is nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben, en zonder dat we het erg vinden! Want we hebben immers niks te verbergen. DE VERLEIDERS tonen met hun nieuwe voorstelling #niksteverbergen aan dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden. Sterker nog: ze tonen aan dat ook jíj geheimen hebt waarvan je zelf niet eens weet dat ze bestaan.

DE VERLEIDERS maken actueel theater, met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Volgend theaterseizoen richten zij met hun nieuwe voorstelling #niksteverbergen hun pijlen op de handelaren in big data. De Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Bedrijven die nu een ongekende macht hebben en zich verheven voelen boven elke wet. Deze bedrijven weten alles van ons. Maar wat houden zij voor ons verborgen?

Kaartverkoop voor DE VERLEIDERS: #niksteverbergen start in mei 2018.

Stadsschouwburg Utrecht is deze zomer drie weken lang het decor van DE VERLEIDERS voor een tweede editie van DE VERLEIDERS: Het Festival. Centraal staan de drie laatste voorstellingen die DE VERLEIDERS hebben gemaakt: Stem kwijt, Slikken en stikken en Door de bank genomen. Elke voorstelling heeft een eigen thema, die perfect aansluiten op hedendaagse vraagstukken. Van een kritische analyse van de bankensector tot een diagnose van de medische wereld of de huidige staat van de democratie: DE VERLEIDERS geven een haarscherp en humoristisch college over de stand van zaken.

Speelperiode DE VERLEIDERS: #niksteverbergen: 26 januari t/m 23 juni 2019

Speellijst online: vanaf 1 mei 2018. Houd de-verleiders.nl in de gaten.

Speelperiode DE VERLEIDERS: Het Festival in Stadsschouwburg Utrecht: 20 juni t/m 7 juli 2018

Speellijst: de-verleiders.nl/hetfestival

Copyright Fotografie Paul Posse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.