De Tweeling, preview

De Tweeling, preview

Tekst: Mieke van der Raay/Roosje Bertens

In het DeLaMar Theater mochten we een kijkje nemen bij de repetities van De Tweeling. Deze musical is vanaf dit najaar te zien in de Nederlandse theaters.

De nieuwe musical De Tweeling is vanaf dit najaar te zien in de Nederlandse theaters. De musical is gebaseerd op de bestseller van Tessa de Loo en vertelt het aangrijpende verhaal van de tweelingzusjes Lotte en Anna. De zusjes worden op jonge leeftijd van elkaar gescheiden en groeien op in twee totaal verschillende werelden; Anna in Duitsland, Lotte in Nederland.

Speciaal voor de musical De Tweeling schreven Ilse de Lange en JB Meijers de muziek. Samen met Daniel Lohues schreven zij ook de Nederlandse liedteksten.

De tweelingzusjes worden gespeeld door Rosa da Silva (Lotte) en Hanna van Vliet (Anna).
Andere rollen worden o.a gespeeld door William Spaaij, Kees Boot en Doris Baaten.

Het was het eerste optreden voor publiek. Ze begonnen met het nummer “Zing”. Hiermee werd meteen duidelijk dat De Tweeling een zeer unieke musical wordt.
De vier hoofdrolspelers passen qua stem heel goed bij elkaar. Er is al zichtbaar een chemie tussen William, Rosa, Niels en Hanna. Vooral tussen laatstegenoemden. Verder bracht Doris Baaten het gevoelig gezongen nummer “Als we in de toekomst konden kijken”.

De samenwerking tussen Ruut Weissman (regie) en Ulrike Beurger (creatief producent Cook a Dream) is, kijkend naar deze productie, bijzonder te noemen. Ruut is namelijk van Joodse komaf en Ulrike is Duits. Hierdoor krijgt deze samenwerking een extra tintje.

Alle spelers geven aan dat ze het een eer vinden om aan deze musical te mogen meewerken.
Bijzonder is dat hoofdrolspeelsters Rosa en Hanna in eerste instantie voor dezelfde rol auditie deden. Pas bij de zesde auditieronde werden ze gekoppeld als tweelingzusjes. Dit bleek de gouden combinatie te zijn.

De preview werd afgesloten met het emotionele nummer “Voor altijd”. Dit nummer bezorgde mij letterlijk kippenvel, zo ontzettend mooi gezongen.

De Tweeling is echt een aanrader.

Voor meer informatie: www.musicals.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.