‘De Tweeling’: Een ontroerend mooie voorstelling

‘De Tweeling’: Een ontroerend mooie voorstelling

Recensie: Yente van den Dungen

Na de succesvolle filmbewerking van het boek van Tessa de Loo, produceerde Stage Entertainment de gloednieuwe Nederlandse musical ‘De Tweeling’.


De voorstelling gaat over de Duitse Anna en Lotte. Na de dood van hun vader werden ze op zevenjarige leeftijd gescheiden van elkaar; Anna bleef bij hun oom en Lotte vertrok met verre familie naar Nederland. Ze groeien op in verschillende werelden en krijgen een totaal andere opvoeding. In de tijd dat de partij van Hitler steeds groter wordt, trouwt Lotte met een Joodse pianist en valt Anna op een toekomstige SS- officier. Na de oorlog treffen de zussen elkaar onder bizarre omstandigheden.

Bij een musical met thema’s als oorlog, liefde en vergeving is het belangrijk dat een stuk niet te zwaar is, maar dat de boodschap toch overkomt. Regisseur Ruut Weissman en de cast zijn daar erg goed in geslaagd. De hoofdrollen zijn weggelegd voor jonge talenten Hanna van Vliet en Rosa da Silva. Andere rollen zijn voor William Spaaij, Niels Gooijer, Kees Boot, Joris de Groot , Doris Baaten en Dic van Duin. De acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld en klinken prachtig samen.

Ilse Delange en JB Meijers zijn verantwoordelijk voor de muziek en de liedteksten. De muziek past bij de sfeer van de voorstelling en de teksten sluiten nauw aan op de scènes. Het decor is simpel doch doeltreffend. Door middel van moderne projectieschermen en simpele decorstukken veranderd het toneel in een mum van tijd van een villa naar een boerderij.

De scènes springen af en toe van hak op de tak en daardoor komt de voorstelling soms wat gehaast over. Aan de andere kant is het stuk alles behalve traag en is het een vlotte musical.

Wilt u meer weten over ‘De Tweeling’? Kijk dan op www.stage-entertainment.nl

FOTO: Roy Beusker

hart heelhart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.