De Theatertroep & De Spelersfederatie komen met eerste voorstelling over Oekraïense president Zelensky

De Theatertroep & De Spelersfederatie komen met eerste voorstelling over Oekraïense president Zelensky

FOTO:©Barbara Raatgever
Op 7 mei komt Zelensky Hier naar Den Haag. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

‘Toet.’ Het is Oekraïens voor ‘Hier.’ ‘Wij zijn hier.’ Dat was de tekst van president Volodymyr Zelensky daags na de inval door de Russen. ‘Toet. De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ Een daad van uiterste moed. Hoe kunnen wij ook ‘hier blijven’? Onze rug recht houden? Moed tonen?

Theatercollectief De Theatertroep, De Spelersfederatie, theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen en cabaretier Patrick Nederkoorn delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. De makers zijn in het leven van Zelensky gedoken. Hoe verliep zijn carrière? Door wie werd en wordt hij omringd? En is president van Oekraïne de rol van zijn leven? Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes hebben zij een voorstelling gemaakt over het leven van de president.

De Theatertroep is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze vaudeville voorstelling met een serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor onszelf hier.

Concept en tekst: Arjen Arnoldussen, Patrick Nederkoorn, De Theatertroep & De Spelersfederatie
Spel: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.