De talenten van het het NJMT en MusicalCamp waren samen te zien met Nandi van Beurden en Marcel Visscher in de Best of Musical.

De talenten van het het NJMT en MusicalCamp waren samen te zien met Nandi van Beurden en Marcel Visscher in de Best of Musical.

Tekst: Mieke van der Raay Foto’s: Robin Swiers

Nandi van Beurden en Marcel Visscher waren op 8 april 2023 te zien in Best of Musical in Theater de Kunstgreep in Oostzaan, hét musicalconcert van Stagecenter en het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Tijdens het concert kregen de talenten van het NJMT en MusicalCamp de kans om te proeven aan het musicalvak. Zij brachten de klassiekers uit de mooiste musicals, samen met professionele artiesten. Nandi van Beurden en Marcel Visscher deelden het podium met deze jonge talenten.

Nandi won vorig jaar ‘Op Zoek Naar Maria’ en mocht, door deze winst, de rol van Maria vertolken in de musicalklassieker: ‘The Sound of Music’. Daarvoor was zij te zien als Ireen Allooy in ‘Hello, Dolly!’, speelde ze afwisselend de rollen van Amélie, Gina en Amandine/Philomene in ‘Die Fabelhafte Welt der Amélie’ en speelde ze in ‘Mary Poppins’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’.

Marcel Visscher speelde de titelrol in ‘De Gelaarsde Kat’, was onder andere te zien in ‘Beauty and the Beast’, ‘Moeder, ik wil bij de Revue’, ‘Shrek de Musical’, ‘Miss Saigon en ‘Les Misérables’. In 2010 won Marcel een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn vertolking van de rol van Corny Collins in ‘Hairspray’.

Het concert werd geopend door Marcel Visscher met het spectaculaire nummer The Greatest Show uit de Greatest showman, wat meteen de toon van de voorstelling zette. De groep van het Nationaal Jeugd en Musical Theater (NJMT) straalde en genoot zichtbaar. Het maakte niet uit of ze nu met Nandi of met Marcel stonden te dansen en te zingen of met elkaar, ze wisten er met elkaar een mooie show van te maken. Er komen bekende en minder bekende nummer voorbij, zoals onder andere ‘Welkom op de rots’ uit de musical Come from away, waarbij de talenten je omver bliezen met hun talent. Ieder talent heeft een belangrijke rol in de voorstelling, de een valt echter wel iets meer op dan de ander. Vanaf minuut 1 kon je je blik niet van een heel open en getalenteerd meisje af houden. Liz, ze heeft totaal nog geen professionele ervaring, maar hemel, wat heeft dit talent een uitstraling om U tegen te zeggen. Ze is totaal niet bang om je te laten zien wat ze in huis heeft. Dan was daar ook nog een heel klein meisje, Julia, ik moet bekennen dat ze me in eerste instantie nog niet zo was opgevallen in de groepsnummers, toch heeft ze me een kippenvel moment gegeven, wat kan dat meisje ontzettend mooi zingen. Ik noem nu maar twee meiden, maar de rest van de groep was een gigantisch brok talent. Sommigen waren duidelijk best wel zenuwachtig of zelfs wat verlegen, maar dat was zeker nergens voor nodig. Samen hebben ze maar weer eens bewezen dat we veel supertalenten in Nederland hebben.

Marcel zong samen met Nandi een nummer uit Belle en het Beest, Marcel zelfs in het echte Gaston kostuum. Ze waren de komische noot in de voorstelling. Nandi deed ook nog voor mijn gevoel auditie voor een rol in Les Misérables met het nummer I Dreamed a dream. Ik heb genoten van het hele concert. Helaas maar eenmalig, maar komt het volgend jaar terug? Ga dan zeker kijken!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.