De Staat geeft concert tijdens Uitmarkt 2022 

De Staat geeft concert tijdens Uitmarkt 2022 

De Nederlandse rockband De Staat geeft op zaterdagavond 27 augustus tijdens de Uitmarkt in Amsterdam een speciaal concert op het Museumplein. De band uit Nijmegen sluit daarmee de zaterdagavond af met een gratis toegankelijk optreden dat start rond 22:45 uur.

Met De Staat, Thijs Boontjes en band (12.00 uur), Dolf Jansen (18.45 uur) en NTR De Opening (21.15 uur) is de ‘Uitmarkt in Concert’ programmering op zaterdag compleet.  Bekijk het volledige programma van het hele weekend op Uitmarkt.nl.

Wij zijn enorm trots dat wij in korte tijd een divers en breed programma hebben neergezet. We trappen de Uitmarkt vrijdag af met de grande dame van de Nederlandse muziek; Willeke Alberti maar we geven de nieuwe generatie artiesten zoals Karsu (vrijdagavond) en Marlijn Weerdenburg (zondagavond) ook een mooi podium. Dat we nu op zaterdagavond De Staat mogen aankondigen geeft aan dat we met een stevige knal het culturele seizoen van Nederland openen,” aldus Patrick Roubroeks, namens XSAGA Festivals de producent van de Uitmarkt. 

Samenwerking NORMA Cultuurexplosie en Museumkaart

Naast ‘Uitmarkt in Concert’ en ‘Uitmarkt op Locatie’ is er dit jaar

‘Uitmarkt Cultuurtuin’. Een bijzondere ervaring waarin de bezoekers in alle rust kunnen ronddwalen in een labyrint op het Museumplein. Hier kunnen bezoekers informatie met betrekking tot het culturele seizoen digitaal scannen door het gebruik van hun mobiele telefoon.  

In de Cultuurtuin bevinden zich een aantal geheime kamers waarin de bezoekers worden verrast met door een selectie uit het bijzondere aanbod van komend seizoen. In samenwerking met NORMA Cultuurexplosie treden hier artiesten op zoals Izaline Calister, Ramon Valle en Luan Buleshkaj. Veel van deze artiesten zijn na de Uitmarkt ook te zien in het nieuwe tv-programma van Double 2 Mediaproducties “Op de planken” dat wekelijks is te zien op NPO start. In de Museumkamer ontdekken bezoekers de wondere wereld van de Nederlandse musea. Via korte pop-up presentaties kunnen ze meezingen met Annie M.G. Schmidt in het kader van de tentoonstelling ‘Zeur niet’ van het Allard Pierson of horen ze over de nieuwe Klimt tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Ook kunnen bezoekers bij het Zaans Museum, het Kunstmuseum en het Openluchtmuseum een mini luitstertour krijgen met bijzondere verhalen.

De Uitmarkt kent dit jaar drie onderdelen Uitmarkt in Concert, Uitmarkt op Locatie en Uitmarkt de Cultuurtuin. Ga voor de laatste details en programmering naar Uitmarkt.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.