‘De Sprookjesmusical Pinokkio, waar sprookjes tot leven gewekt worden’

‘De Sprookjesmusical Pinokkio, waar sprookjes tot leven gewekt worden’

Op 20 september was het zover, de sprookjesmusical waarbij iedere dag maar liefst 30 nieuwe kinderen mee mogen spelen, ging in première. We hebben het natuurlijk over de Sprookjesmusical Pinokkio van de Efteling. Ook onze redactie droeg een jonge dame aan die deze première mee mocht en wij volgde haar.

Achter de hoofdingang doemt het grote theater op dat gebouwd is in de stijl van Anton Piek, net als de rest van de Efteling. Door de stijl van theater waan je je al in sprookjesachtige sferen. Het is 11:30 uur en om ons heen dartelen ongeveer dertig enthousiaste kinderen en de druk fotograferende pers. Lonneke Langenberg-Heerkens, kinderregie, legt de kinderen uit wat ze te wachten staat. De kinderen hebben al een dag doorgebracht op de Pinokkio School waar ze workshops zang, dans en spel hebben gevolgd. Voor sommige is het alweer een tijdje geleden en daarom zullen ze met z’n allen nog eens op het podium oefenen. Alle ensemble leden krijgen een groepje van vijf kinderen toegewezen en samen gaan ze hun scènes oefenen.
Alles loopt in de repetitie zo gestroomlijnd dat er wel een goed kinderteam achter moet zitten!

Om 15:30 is de aanvang van de show, we reizen af naar een Italiaans dorpje waar timmerman Geppetto woont. Geppetto heeft maar een grote wens en dat is een eigen zoon.
Fay de Fee heeft na haar afstuderen haar eerste opdracht binnen gekregen, ze moet Pinokkio omtoveren tot een brave jongen van vlees en bloed. Omdat het toveren haar nog niet altijd helemaal vlekkeloos verloopt kiest ze ervoor om de opdracht in twee keer uit te voeren, eerst tovert ze Pinokkio levend en wanneer hij braaf blijkt te zijn zal het een jongen worden van vlees en bloed.
Geppetto kan zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel even dan. Pinokkio is niet helemaal de brave jongen die hij had moeten zijn, hij wil op avontuur. Maar wat Pinokkio het allerliefst wil is een échte jongen zijn, maar of dat gaat lukken…

De Sprookjesmusical Pinokkio is een kindervoorstelling, maar ook heerlijk om naar te kijken voor volwassenen. Hier ligt de kracht van de Efteling, de hele familie betoveren in de wonderwereld van de Efteling. Het decor is prachtig, ze hebben het groots aangepakt! Niet alleen het decor, maar ook de kostuums zijn prachtig en maken het sprookje helemaal af. De vos, gespeeld door Barry Beijer, mag hier nog wel specifiek benadrukt worden. Niet alleen qua spel wat simpelweg hilarisch te noemen is, maar ook ziet hij er uitmuntend uit.

Tot slot mogen er nog heel veel credits naar Thijs Overpelt die Pinokkio speelde tijdens de première. Thijs speelt de hele voorstelling met een pop die ongeveer net zo groot is als hijzelf. De voeten zitten in verbinding met de voeten van de pop en samen vormen zij Pinokkio. Het enthousiasme dat Thijs uitstraalt is bewonderenswaardig. Al met al een fantastische voorstelling die helemaal af is, en dat voor de hele familie!

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar de sprookjesmusical Pinokkio? Ga dan snel naar www.efteling.nl en reserveer nu je kaarten!

Helaas zijn alle kinderen voor de sprookjesmusical Pinokkio al gevonden, maar wie weet sta jij wel te stralen in Sprookjesboom een Wonderlijk muziekfeest bij een theater bij jou in de buurt. Ga snel naar de site van jou theater en kijk of er nog plekken zijn.

Creatives
De producenten van Pinokkio zijn Fons Jurgens en Olaf Vugts, Efteling Theaterproducties. De regie is in handen van Jerry Rijstenbil. Verantwoordelijk voor de script- en liedteksten is Allard Blom, voor de muziek René Merkelback, voor het licht Wim Dresens, voor het geluid Jeroen ten Brinke, voor de techniek Jeroen Frijters, decorontwerp Maartje Reuven, vormgeving Robert Jaap Jansen en voor de kostuums Carla de Kroon.

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.