‘De Sprookjes van De Haar’ ontvangt 75.000ste bezoeker tijdens de kerst

Extra groot (kerst)feest voor Kasteel de Haar in Utrecht

Op Eerste Kerstdag start in Kasteel de Haar Utrecht het jaarlijkse sprookjesfestijn de ‘De Sprookjes van De Haar’. Extra bijzonder is deze kerst de 75.000ste bezoeker wordt ontvangen. Anetta de Jong, directeur van Stichting Kasteel de Haar. “We kijken ook dit jaar weer enorm uit naar het sprookjesfeest voor de hele familie, waarmee we ons prachtige kasteel in ultieme kerstsferen presenteren. Dit jaar ontvangen we de 75.000ste sprookjesbezoeker en dat maakt deze kerst voor ons extra bijzonder. Al jarenlang staan de bezoekers rijendik voor de poorten, en we hebben zelfs vaste sprookjesfans onder de bezoekers die al acht jaar achtereen langskomen. We hebben hoofdrolspelers Hans en Grietje gevraagd of zij de 75.000ste bezoeker extra in het zonnetje willen zetten, en dat gaan ze doen.”

Sinds 2010 zijn de ‘De Sprookjes van De Haar’ uitgegroeid tot een ware publiekstrekker met jaarlijks zo’n tienduizend bezoekers. ‘De Sprookjes van De Haar’ is een familie-evenement waarbij de bezoeker een speurtocht volgt in het bos en raadselachtige plekken in het kasteel. De speurtocht wordt afgesloten met een komische voorstelling dat het bekende sprookje “Hans & Grietje” uitbeeldt met een mix van zang, humor, actualiteiten en bekende meezingliedjes. De voorstellingen worden gespeeld door Ayal Oost, Sara van der Wal, Roos van Breukelen en Sander Volders. Het script is geschreven door Martijn Ek.

De Sprookjes van De Haar vindt alleen in de kerstvakantie plaats van 25 december tot en met zondag 6 januari (m.u.v. 31 december en 1 januari). Kaarten voor Eerste en Tweede Kerstdag zijn inmiddels uitverkocht en voor de extra avondopenstellingen op 27, 28, 29 en 30 december zijn nog slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.