De sound of musical van het NNO

De sound of musical van het NNO

Tekst: Marielle Hoexum

Foto’s: Lisa Bouwman en Marielle Hoexum

In de binnenstad van Groningen werd 27 augustus door het Noord Nederlands Orkest een openluchtconcert gehouden. Dit om het Gronings ontzet te vieren en om het nieuwe seizoen in te luiden. Dit jaarlijks terugkerend concert bracht dit jaar musicalnummers, gezongen door Pia Douwes en Rubèn Plantinga. Het orkest staat onder leiding van Arjan Tien.

Vele musicals, zoals Elisabeth, the sound of music en the Phantom of the opera kwamen voorbij. De nummers werden niet alleen in het Nederlands of Engels opgevoerd. Pia Douwes zong ook in het Duits en zelfs zeer succesvol in het Frans. Naast haar fenomenale zang was er ook nog fantastische interactie met de dirigent en het publiek. Arjan Tien, de dirigent, had ook buitengewoon geweldige interactie met het publiek en tussendoor leidde hij dan ook nog even dat grote orkest dat de musicalnummers zo perfect uitvoerde dat ze vaak boven zichzelf uitstegen. Het enige was daarbij wel dat soms het geluid van het orkest ook over de stemmen van Rubèn en Pia heen steeg. Rubèn leek zich daar niks van aan te trekken. Hij zong naast het nummer Edelweiss vooral wat minder bekende stukken en deed dat met een overtuiging en een uitstraling om u tegen te zeggen. Zijn stem is zo prachtig en met zijn lichaamstaal vult hij dat perfect aan. Alle nummers kwamen zo goed over en ook zijn plezier straalde hij uit over het plein.

Denkt u nu dat wil ik zien? Helaas is dat niet meer mogelijk, maar laten we hopen dat er snel weer een nieuwe samenwerking komt tussen Pia Douwes, Rubèn Plantinga en het Noord Nederlands orkest.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.