De Rocky Horror Show: een geweldige totaalbeleving van een zotte, wilde, wervelende opeenvolging van zang, dans, muziek, licht,…

De Rocky Horror Show: een geweldige totaalbeleving van een zotte, wilde, wervelende opeenvolging van zang, dans, muziek, licht,…

Recensie: Mieke van Looy

Stany Crets kondigt het stuk aan. De rode gordijnen blijven dicht. De verteller leidt ons in in de wereld van Rocky Horror. Er mag en zal geroepen worden vanavond. En om de interactiviteit compleet te maken mogen wij, het publiek -mits een aantal attributen- ons totaalgevoel versterken.

De gordijnen blijven –nog steeds- dicht. 2 cinemameisjes uit de jaren ‘50 komen op het podium, met bakken popcorn rond hun nek. Hun jurkjes netjes gestreken en gestijfd.
De muziek start, ze beginnen te zingen en af en toe met popcorn in het publiek te gooien.
En wij weten: Hier wordt een stuk magie geboren. Een interactief, groots, ongezien, rock’n’roll spektakel…

De Rocky Horror Show… Wat een stuk! Van begin tot einde krijgen we een aaneenschakeling van hilarisch gebrachte typetjes, geweldige zang en adembenemende thematiek.

Het is een wervelstorm van boeiendheid waarin je terechtkomt. Ik voel me -terwijl ik in de zaal zit te beleven- tijdloos. Iets in mij zegt me dat dit een oer beleving is, de essentie van theaterbeleving. Net zoals de mensen in de Middeleeuwen volledig mee opgingen in het gebrachte stuk. Compleet met dingen naar het podium gooien, aaahh! en booeehhh! geroep.

De show is doorspekt van hilarische humor en schitterende muziek. Aan de zijkant staat – achter glas- het orkest dat het gebeuren muzikaal ondersteund. Als in een levensgrote freakroom – compleet met glas voor-. Langs de rechterkant van het podium is het huiskamertje van de verteller. Met een bibliotheek en een zetel. Aan alles is gedacht. Je komt ogen en oren tekort. Geen seconde wordt het vervelend of saai.

De kostuums zijn een geweldige modeshow van het beste wat de burlesque te bieden heeft. Sexy korsetten, visnet kousen ten top, jarretels, noem maar op. Dat en een occasionele fifties slip.

Tussen alle hilariteit door is er ook ruimte voor erotiek. Nergens een spoor van vulgariteit, wel een –ondanks de leeftijd van het stuk- heel actuele aankaarting van Lust in zijn meest oorspronkelijke vorm.

De decors wisselen elkaar vlot op. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes, die met de juiste belichting en hier en daar een kleine aanpassing, telkens opnieuw veranderen naar een nieuwe leefwereld, waar je als toeschouwer helemaal mee in op kan gaan.

Kort samengevat is de Rocky Horror Show een geweldige totaalbeleving van een zotte, wilde, wervelende opeenvolging van zang, dans, muziek, licht, … Een stroom waar je in meegesleurd wordt vanaf het prille begin en die je pas weer toelaat bewust te ademen op het einde ervan. Rock’n’roll!

Wat een musical. Wat een aanrader…

Voor meer informatie: https://deepbridge.be/shows/the-rocky-horror-show/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.