De Roast van Boom Chicago 

De Roast van Boom Chicago 

AMSTERDAM, 11 mei 2023 – Comedy instituut Boom Chicago viert hun 30-jarige jubileum met een splinternieuwe show, waarin ze zichzelf en de rest van de wereld op de hak nemen. Boom, Roasted! is het eerste event van vele, waarmee het dertigjarige bestaan groots en meeslepend wordt gevierd. Met als hoogtepunt deze zomer het Boom Chicago Comedy Festival (5 t/m 16 juli).

Boom, Roasted!Nostalgie, gemixt met zelfspot en een originele kijk op de wereld: Boom, Roasted! blikt terug op de afgelopen dertig jaar, kijkt naar de wereld van nu en denkt na over de toekomst. Dat alles overgoten met hun kenmerkende scherpe gevoel voor humor en improvisatietalent. Na de première op 23 mei is de show van 25 mei tot en met 1 juli twee keer per week te zien voor publiek. De cast bestaat uit Stacey Smith, Matt Castellvi, Katie Nixon en nieuwe cast members Raquel Palmas en Louie Cordon.
Artistiek directeur Stacey Smith: “Voor Boom, Roasted! gingen we terug in de archieven van 30 jaar aan hilarisch materiaal, dat was geweldig om te doen. Gecombineerd met nieuwe ideeën, onze kijk op de huidige maatschappij en twee nieuwe cast members heeft dit alles een moderne twist gekregen, geregisseerd door Ryan Archibald. Opvallende personages worden gecombineerd met musical comedy, een vleugje hiphop en een heleboel zelfspot op het gebied van Amerikaanse én Nederlandse cultuur. We zijn er trots op wat we in al die jaren hebben bereikt en zien er naar uit om dit te vieren met onze bezoekers.” 
HBO Max - Lisa Loeb - ©Linda Stulic
Lisa Loeb – HBO Max – ©Linda Stulic
Volledige line-up BCCF bekend Daarnaast belooft de derde editie van het Boom Chicago Comedy Festival een feestelijk hoogtepunt te worden. De volledige line-up van het BCCF, dat van 5 tot 16 juli plaatsvindt, is nu bekend. Met voor ieder wat wils in een mix van Nederlandse en Engelse programmering: van improvisatie via stand-up tot cabaret, vernieuwende variété shows en een queer comedy avond. Een aantal hoogtepunten:  Het Boom Alumni Weekend (6-9 juli), met onder andere Brendan Hunt, Seth Meyers, Amber Ruffin, Heather Anne Campbell en Tarik Davis.  Amsterdams multitalent Lisa Loeb speelt speciaal voor het festival nog één keer haar prijswinnende show ExtaseLara Ricote, die vorig jaar de Edinburgh Comedy Award won, laat de eerste voorstelling van haar nieuwe show Work in Progress zien.   Actrice Jelka van Houten stond vroeger als student achter de bar bij Boom Chicago en wilde dit graag weer eens doen. Haar wederhelft Henry van Loon sleept ze mee, op zaterdag 8 juli. Dit duo kennende zullen er, tegelijkertijd met de drankjes, de nodige grappen geserveerd worden. 
Boom, Roasted! – van 25 mei tot en met 1 juli te zien op donderdag (20:00 uur) en zaterdag (19:30 uur). Boom Chicago Comedy Festival – van 5 tot en met 16 juli.

Kaarten voor beide events zijn nu te koop via boomchicago.nl.
TOPFOTO:©Nathalie Hennis
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.