De Prinses op de erwt: een stoere prinses

De Prinses op de erwt: een stoere prinses

Recensie: Stephan Markus

In theater ‘De Stoep’ in Spijkenisse is het niet  te missen…het is er vol met prinsen en prinsessen die klaar zijn voor de première van “De Prinses op de Erwt”, een productie van Langhout Theater.
Het is het bekende verhaal van de prins die moet trouwen met een prinses om recht te hebben op de troon, omdat zijn vader, de koning, liever gaat vissen. Maar Prins Koen wil helemaal niet trouwen, hij gaat liever de wijde wereld in en ontmoet daar Annabel..een stoere meid..de schrik van het bos. Samen trekken ze er op uit, maar ze lopen steeds hetzelfde rondje. Drie konijnen sluiten al weddenschappen af over hoe vaak ze langs hun holletje lopen.
Ondertussen gaat de zoektocht naar een geschikte kandidaat door en bereidt de zus van de koning haar kroning voor, aangezien zij denkt dat Koen toch niet met een prinses gaat trouwen en zij dan Koningin kan worden.

Maar wanneer blijkt dat Annabel zelfs een erwt voelt onder 14 matrassen staat niks de bruiloft meer in de weg! 

 

Een kleine cast vult alle rollen moeiteloos in, van lakei tot boze zus naar een schattig konijn. Het is allemaal geloofwaardig in deze gezellige show met moderne liedjes en mooie kostuums! Voor de volwassenen is deze humoristische bewerking van het Hans Christian Andersen sprookje ook erg leuk om te zien.

 

Wanneer de cast na afloop nog met iedereen op de foto gaat is het feest compleet!

Weer een hele leuke voorstelling voor jong en oud van Langhout Theater.

Op de website http://langhout-theater.nl/voorstelling/prinses-op-de-erwt/ is een kleurplaat te vinden. Voor de mooiste, leukste kleurplaat die voor de voorstelling wordt ingeleverd, is er een leuke prijs.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.