DE OPENLUCHTTHEATERS MOGEN WEER OPEN

DE OPENLUCHTTHEATERS MOGEN WEER OPEN

Persbericht: de eerste grote zomerproductie van 2021 is van Toneelgroep Oostpool en speelt in het Amsterdamse Bostheater: Hollandsch Glorie. Een spectaculaire en humoristische voorstelling over de Nederlandse geschiedenis met in de hoofdrol Thijs Römer. De kaartverkoop start op 19 mei 2021 om 10 uur.  

Te zien van 29 juni tot en met 28 augustus 2021. Première op 2 juli. Informatie en kaartverkoop via bostheater.nl.  

Hollandsch Glorie 
Het leek Pieter (Thijs Römer) zo’n goed idee. Een nationaal historisch museumpark waar je in de vorm van een toneelstuk kunt zien hoe onze voorouders leefden. Entertaining én educatief: een magische mix! Zijn show in het Hollandsch Glorie park is al tien jaar lang een hit. Maar nu is het 2021 en is iedereen opeens kwaad. Pieter wist helemaal niet dat mensen boos konden zijn op de geschiedenis. Maar het lijkt alsof heel Nederland zich in al zijn verdeeldheid uitspreekt over uitgerekend zijn show. Samen met zijn club acteurs moet Pieter op zoek naar een nieuwe show over onze geschiedenis. Eentje die Nederland eindelijk echt kan verbinden. Met man en macht probeert Pieter zijn levenswerk in stand te houden, maar een botsing met de tijdgeest lijkt onvermijdelijk. 

Hollandsch Glorie laat het publiek kijken naar het Nederland waarin we nu samenleven en overdenkt de wereld waar we vandaan komen. Hoe willen wij uiteindelijk de geschiedenisboeken in? Een nieuwe, bijzonder actuele, humoristische en scherpe voorstelling over onze vaderlandse geschiedenis in een giga decor in het Amsterdamse Bos. 

We kunnen weer naar het theater 
Deze zomer laat een groep jonge, bevlogen acteurs het publiek opnieuw kennismaken met de magie van theater. Eindelijk mag het publiek weer samenkomen en is er een gelegenheid om samen te reflecteren op wie we zijn, wie we waren en misschien zelfs wie we in de toekomst kunnen zijn. 

Het artistiek team van Oostpool bundelt hun krachten 
Deze zomer zet het kersverse artistiek team van Oostpool samen een geheel nieuwe spektakelshow neer in het Amsterdamse Bostheater. Regisseur Charli Chung regisseert in co-regie met artistiek directeur Daria Bukvić met Hollandsch Glorie een nieuw geschreven tekst van schrijf- en regieduo Jan Hulst & Kasper Tarenskeen. Met Hollandsch Glorie schreef Tarenskeen nieuw en modern repertoire: een portret over de moderne mens. 

“De geschiedenis is uiteenlopend, tegenstrijdig en complex. De tijd waarin we leven laat zien dat we verhalen nodig hebben die aansluiten bij onze multi-etnische samenleving. We moeten ons wagen aan de onmogelijke poging ieders perspectief te laten zien. Ik wil dat mensen gaan genieten van de complexiteit van deze tijd.” | Charli Chung  

Hollandsch Glorie is een coproductie van Toneelgroep Oostpool en het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA en mede mogelijk gemaakt door het Blockbusterfonds.

FOTO:©Henri Verhoef

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.