De onthullende biografie van alleskunner Jos Brink

De onthullende biografie van alleskunner Jos Brink

30 september verschijnt bij uitgeverij Spectrum de biografie van Jos Brink. Brink gold als een van de grootste bekendheden van zijn generatie en speelde een grote rol in de homo-emancipatie in Nederland. De biografie wordt geschreven door journalist en presentator Tom van den Oetelaar.

Jos Brink kuste koningin Juliana voor het oog van tv-kijkend Nederland. Naar Wedden dat…? keken op het hoogtepunt 14 miljoen mensen. Met zijn musicals en cabaretvoorstellingen trok hij volle zalen. Hij schreef, schilderde, preekte. En hij maakte, voor die tijd ongebruikelijk, geen geheim van zijn relatie met Frank Sanders.

‘Met Jos Brink. Vindt u mij een viespeuk? Nee? Dan is uw zoon het ook niet.’ Zo hielp hij een jonge homo die moeite had uit de kast te komen; de ouders verbouwereerd achterlatend.

Deze biografie doet recht aan Brinks enorme betekenis voor de cultuur en voor de positie van homo’s, zonder blind te zijn voor de minder mooie kanten van een van Nederlands bekendste televisiepersoonlijkheden.

‘Tom van den Oetelaar schreef de biografie die bij de status van Jos Brink past: openhartig, zorgvuldig, vermakelijk én met veel aandacht voor Jos’ ongelooflijke talenten.’ Joop van den Ende

Auteur

Tom van den Oetelaar is gespecialiseerd in tv- en theatergeschiedenis. Daarnaast is hij verslaggever en presentator bij Omroep Brabant. Van 2011 tot 2013 schreef hij de commentaarteksten voor het Eurovisie Songfestival. Met zijn documentaire over showmaster Willem Ruis won hij de RVU Radioprijs. Als kind bewonderde Van den Oetelaar Jos Brink. Via zijn werk leerde hij hem later persoonlijk kennen en bouwde met hem een band op.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.