De notenkraker on Ice, waar dromen werkelijkheid worden

De notenkraker on Ice, waar dromen werkelijkheid worden

Recensie: Nikki de Groot

Vele kleine meisjes dromen ervan, later prima ballerina te worden. Het zwanenmeer of de notenkraker zal menig jonge ballerina ook hebben gezien. Echter wordt er door de Imperial Ice Stars een andere draai aan gegeven. In plaats van op spitzen is de notenkraker van 15 tot en met 27 december te zien in de Nieuwe Luxor op schaatsen. Van Lambaart Entertainment presenteert, de Notenkraker on ice!

Op 16 december ging de Notenkraker on Ice in première in de Nieuwe Luxor in Rotterdam. Voor de gelegenheid werden we bij binnenkomst onthaald door een kerstkoor waardoor we ons meteen in kerstsferen waanden. Ook de kerskraampjes in de foyer droegen daar aan bij. Bij binnenkomst in de zaal werd de voorste rij voorzien van een dekentje om vervolgens de show te starten. In de eerste akte maken we kennis met de familie. De jonge Clara krijgt een notenkraker pop op kerst avond maar het blijkt niet zomaar een pop.. Het verhaal is een kerstklassieker, de muizenkoning, sneeuwkoning en suikertaart-fee zijn allemaal te zien.

Wanneer het omaatje dat in de voorstelling speelt, door een van de andere schaatsers door de lucht wordt gegooid klinkt er een ‘aooohw’ door de zaal terwijl duidelijk te zien is dat het gespeeld wordt door een jonge vrouw. Iedereen zit echter zo in het verhaal dat we geloven in de echtheid van de oma. Doordat er niet gesproken word in de voorstelling is de expressie van de schaatsers heel belangrijk om het verhaal goed te kunnen volgen maar dat doen ze voortreffelijk.

De tweede akte is spectaculairder dat de eerste, alles word uit de kast gehaald. Carla is met haar notenkraker die veranderd is in een prins in snoepgoedland beland en daar komen ze de meest uitzonderlijke mensen en feeën tegen. Helaas ging het hier niet bij iedereen soepel maar dat is het publiek aan het einde van de voorstelling helemaal vergeten.

De projectie schermen die als decor dienen zijn echt van toegevoegde waarde en laten publiek geloven dat ze zelf onderdeel zijn van het geheel. De kostuums zijn ook prachtig, het vormt een geheel wat heel prettig is om naar te kijken. De 30 kunstschaatskampioenen staan allemaal te stralen op de klanken van Tchaikovsky!

De kerst is nog nooit zo goed begonnen, een aanrader voor jong en oud! Wilt u meer info of tickets, klik dan op onderstaande link: https://www.luxortheater.nl/voorstellingen/202/Magisch_kerstballet_op_echt_ijs_/Notenkraker_on_Ice/

hart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.