‘De moordvrouw in Sarah Chronis’

‘De moordvrouw in Sarah Chronis’

Sarah Chronis is een van de moordvrouwen uit de nieuwe voorstelling van Rick Engelkes producties. Ze studeert nog, maar zal nu al stralen naast Sanne Vogel, Nienke Römer en Camilla Siegertsz. Afgelopen week zijn ze begonnen met de repetities en wij spraken Sarah bij de perspresentatie in Amsterdam.

Sarah vertelt dat ze het een tof stuk vindt. ‘Het is nog wel heel erg zoeken, want ik heb nog niet zoveel theater gemaakt maar de chemie met zijn vieren is heel goed. Er spelen maar drie mensen in het stuk, maar we zijn met zijn vieren en dat gaat heel goed.’

Nienke en Sanne delen samen de rol, is er een groot verschil tussen de twee dames?
De rol is hetzelfde, maar ze maken er allebei iets eigens van. Dat is spannend, maar daardoor worden we ook elke dag opnieuw uitgedaagd. Je wordt steeds verrast door je collega’s en dat is waar theater ook over gaat, over elkaar blijven verassen.

Wat vind je het leukste aan de voorstelling?
Het is een zwarte komedie, er zitten namelijk niet echt overduidelijke grappen in. Het is serieus, maar soms zitten er ongemakkelijke momenten in en dat je denkt ‘o mijn god’ en daar moet je dan om lachen. Ik vind de ongemakkelijkheid van de vrouwen heel erg leuk. Ze lijken in het begin niets met elkaar te hebben, maar uiteindelijk blijken ze toch overeenkomsten te hebben.

Het stuk heet De verleiding van een moordvrouw, ben je zelf wel eens in de verleiding gekomen om iemand te vermoorden?
Nee, niet op die manier. Ik zeg wel eens spreekwoordelijk ‘ik zou een moord doen voor een gebakje’, maar het is nog nooit zo uit de hand gelopen dat ik echt zin had om iemand te vermoorden.

Heb je andere overeenkomsten met je personage?
Ja niet helemaal maar soms ook wel. Mijn personage Molly is een lichtelijk naïef meisje die heel erg positief in het leven staat. Ik ben niet echt naïef, maar ik kan mezelf wel heel erg verbazen over dingen. Ik heb wel de klunzigheid die Molly heeft, maar verder heb ik niet echt overeenkomsten. Ik denk dat dat ook wel de uitdaging is. Natuurlijk moet dat wat je neer zet uit jezelf komen, iedereen heeft alle eigenschappen in zich alleen moet je dat soms wat meer naar boven halen.

Waarom moet iedereen naar de Nederlandse theaters komen om jullie te gaan zien?
Het is een zwarte komedie, en voor sommige is het misschien ook wel herkenbaar. Ze hebben alle drie een hele andere relatie met de man en wie weet denk je wel die zou ik wel achter het behang willen plakken en dat gevoel hebben we allemaal wel eens. Het wordt echt grappig en we hebben een hele goede chemie met elkaar.

Wij wensen de dames heel veel plezier met de repetities en ze zijn vanaf 10 januari te zien in de Nederlandse theaters.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.