De Meisjes met de Wijsjes gaan de theaters in als IVY

De Meisjes met de Wijsjes gaan de theaters in als IVY

De vierkoppige vocalgroup De Meisjes met de Wijsjes zal volgend jaar te zien zijn in de 
Nederlandse theaters onder een nieuwe naam: IVY. Met repertoire, dat niet langer gebonden zal zijn aan de Nederlandse taal, zullen ze met hun nieuwe, komische voorstelling “& de rest” aankomend seizoen weer op tournee gaan. Kaartverkoop is open.

De Meisjes met de Wijsjes
De Meisjes met de Wijsjes is een Nederlandse vocalpopgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met vierstemmige versies van bekende Nederlandse nummers. De groep bestaat uit vier dames, Tessa Jimmink, Fardoe Swaanswijk, Simone Breukink en Arianne Abbestee.
 
IVY
“Haal de Y weg, en wat blijft er over? De Romeinse IV (4)! Spreek “IV” uit op z’n Engels en krijg weer IVY. Een krachtige, internationale vrouwennaam, die niet meteen (verkeerde) associaties oproept, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld kan worden. Daarbij vinden we het mooi dat de V symbool staat voor Vrouw, Venus, Vocaal, Vierstemmig en Vrij. En nog een laatste duit in het zakje: Met zijn vieren klinken onze stemmen als één stem. One Voice. 1V, IV. IVY.”

Vanaf aankomend theaterseizoen gaan de Meisjes met de Wijsjes door in de theaters als IVY. Een verrassende theatersensatie die je beleefd moét hebben! Vierstemmige zang en cabaret wisselen elkaar in hoog tempo af. Begeleid door de fantastische multi-instrumentalist Martijn Bos brengen zij nieuwe arrangementen die niet langer gebonden zijn aan de Nederlandse taal en gaan ze met elkaar op zoek naar zichzelf. Onder regie van Bart van den Donker.

Over de voorstelling “& de rest”
We zitten de hele tijd in groepen. Overal. Op ons werk, op verjaardagen, in de supermarkt, in de maatschappij, in de wereld. Vergeten we door al dat ‘ge-wij’ niet een beetje onze ‘ik’? Terwijl die ‘ik’ juist zo belangrijk is. Juist met onze ‘beste ik’ doen we het meest voor het ‘grote ons’. Ofzo. Hoe doe je dat eigenlijk, onderdeel zijn van iets? En wat als je individuele belangen recht tegenover die van de groep staan?
 
& de rest is een komische ode aan de individualiteit. Een humoristische muziektheatervoorstelling over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige versies van bekende én minder bekende nummers. Denk aan The Beatles en Coldplay, maar ook aan Duncan Laurence en Stromae.

Kom lachen, wegdromen, wakker schrikken en genieten. Maar laat je vooral verrassen, door IVY.

De pers over De Meisjes met de Wijsjes – Moerstaal (voorstelling seizoen 22/23)
“Met ‘Moerstaal’ brengen De meisjes met wijsjes een uniek concept naar het theater. Een voorstelling waarbij iedere emotie wordt geactiveerd, je nog wat opsteekt van de Nederlandse taal en die je naar huis laat gaan met een grote lach op je gezicht.” – Theaterparadijs

De voorstelling is een sprankelend, fris en krachtig geheel, met Nederlandse liedjes in een geheel nieuw modern jasje. Ze blazen je gewoon omver, met hun kennis van de taal. Weten je te ontroeren, maar weten ook op onnavolgbare wijze je aan lachen te maken.” – I Love Theater

Foto: Maud Fernhout

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.