‘De Man van La Mancha’ Een Avontuur van Dromen en Realiteit”

‘De Man van La Mancha’ Een Avontuur van Dromen en Realiteit”

Op zondag 17 december beleefde “De Man van La Mancha” zijn première in het DeLaMar Theater in Amsterdam, geproduceerd door de Theateralliantie. Gebaseerd op een van de meest vertaalde boeken ter wereld, brengt deze musical het verhaal van de dolende ridder Don Quichot op meeslepende wijze tot leven. Het verhaal ontvouwt zich in een 16e-eeuwse gevangenis in Sevilla, waar de genadeloze Inquisitie heerst. Hier worden de dichter Cervantes en zijn medewerker tussen armlastige gevangenen geworpen. Als vorm van verdediging vertelt Cervantes het verhaal van Don Quichot, een edelman die, begeleid door zijn buurman Sancho Panza, de wereld intrekt om grootse daden te verrichten.

Huub van der Lubbe, bekend als frontman van De Dijk, maakt zijn musicaldebuut als Don Quichot. Zijn natuurlijke vertelkunst komt goed tot uiting in de rol. Het is duidelijk dat het vertellen van verhalen in zijn dna zit. Zijn interpretatie van Don Quichot is overtuigend en meeslepend. Dragan Bakema schittert als de nederige dienaar Sancho. Zijn genuanceerde spel, charmante humor en oprechtheid voegen een mooie tegenspel toe aan Huub van der Lubbe.

“De Man van La Mancha” biedt een boeiende en verfrissende kijk op het tijdloze verhaal. Een bezoek aan deze productie is de moeite waard, niet alleen om Van der Lubbe en Bakema te zien schitteren, maar ook om de sterke moderne choreografieën te bewonderen, uitgevoerd door het ensemble.

De voorstelling wordt afgesloten met de prachtige woorden: “Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?” Een vraag die de kern raakt van het verhaal en de diepere lagen ervan benadrukt.

“De Man van La Mancha” is te zien tot 9 juni in Nederlandse theaters. Voor meer informatie en tickets, bezoek manvanlamancha.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.