De lente start in het Hofpleintheater Driedaags familiefestival zorgt voor heerlijke voorjaarstemperaturen

De lente start in het Hofpleintheater Driedaags familiefestival zorgt voor heerlijke voorjaarstemperaturen

Voor wie niet langer wil wachten op aantrekkelijke voorjaarstemperaturen wordt komende voorjaarsvakantie op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 maart het ‘LenteFEESTival’ georganiseerd. Het familiefestival waarmee iedere bezoeker zich heerlijk kan ontspannen bij én opwarmen aan voorstellingen, workshops en actieve ‘doe-activiteiten’.

De centrale foyer van het theater wordt omgebouwd tot één groot ‘doe-het-zelf-plein’ waar kinderen en ouders naar hartelust kunnen knutselen, kleuren, spelen en tekenen. In de timmerhoek ligt materiaal klaar om een eigen vogelhuisje te bouwen of om servies op te pimpen met vrolijke kleuren. De toegang tot het festival is gratis, evenals een groot deel van het programma. Enkel voor voorstellingen en workshops worden speciale festivaltarieven gehanteerd. Tickets hiervoor kunnen het beste vooraf online gereserveerd worden via www.hofpleintheater.nl.

De Tekentafel
Jonge, aanstormende kunstenaars in de dop kunnen plaatsnemen aan ‘De Tekentafel’ waar zij de fantasie de vrije loop mogen laten door kleine verhaaltjes op rollen behang te tekenen. Al deze volgekleurde behangrollen zorgen uiteindelijk voor één kleurrijk ‘schilderkunstwerk’ dat na afloop van het festival een plek krijgt in het theater.

Interactieve speurtocht voor ‘Molloten’ en slimme speurneuzen
Fans van ‘Wie is de Mol’ en alle andere slimme speurneuzen kunnen hun hart ophalen met de nieuwe speurtocht-rondleiding ‘De magie achter de coulissen’. Tijdens deze interactieve en leerzame rondleiding kunnen de deelnemers verschillende raadsels ontrafelen en ontdekken ze bovendien de geheimen van de bijzondere wereld ‘achter de schermen’. Wie is bijvoorbeeld Karel Appel? Hoe laten we ‘onweer’ en ‘zonnestralen’ elkaar in luttele seconden afwisselen? En wat is het ware verhaal van Koperen Kees die schijnbaar al jarenlang in het theater ‘woont’? Een spannende belevenis voor jong en oud(ers).

Drie dagen een theater vol verhalen
Speciaal voor het festival zijn voor alle leeftijden leuke voorstellingen geselecteerd waarin fantasie en zelf meedoen centraal staan. In de voorleesvoorstelling ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ van Theater Terra wordt vertelt over de avonturen van Hazeltje en Grote Haas die vreselijk veel van elkaar houden. Maar hoeveel precies, dàt is niet makkelijk te meten.
Met poppen en objecten maakt Theater Terra visueel theater met veel humor en poëzie. Over deze voorstelling schreef de pers eerder al: ‘Poëtische plaatjes. Sprookjesachtig schouwspel’.

Een beetje ‘Sesamstraat’ én een komische krokodil in Rotterdam
En wie kent haar niet? Lot Lohr. Al ruim 29 jaar woont Lot in de bekendste straat van Nederland; Sesamstraat! Lot is gek op woorden! Woorden vertellen verhalen: mooie, enge, grappige en zielige verhalen die je kan voorlezen. En dat komt zij ook doen op woensdag 1 maart.

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio brengt Joes Boonen op donderdag 2 maart de komische peuter- en kleutervoorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’. Een kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging. De kinderen kunnen uit volle borst meezingen, dansen en spontaan roepen wat ze allemaal zien. En toegegeven, misschien klinkt de titel een tikkeltje spannend, maar wees gerust, er worden natuurlijk geen kindjes opgegeten.

Stralen op het witte doek of in een musical
Dat tussen acteren op het toneel en acteren voor de camera een groot verschil zit vertelt televisie- en filmacteur Sander van Amsterdam (o.a. bekend van Het Huis Anubis, Flikken Maastricht en Bloedbroeders) tijdens de workshop ‘camera-acteren’. Er worden scenes vóór een camera nagespeeld die laten zien wat de camera allemaal registreert en vooral waar een acteur allemaal rekening mee moet houden. In feite een ´snelkookpancursus´ voor iedereen die er wel eens van droomt om een rol te spelen op het witte doek of in een televisieserie.

Voor wie liever op toneel staat is de masterclass ‘Help, ik wil beroemd worden’ een aanrader. Mark van Haasteren verzorgt op donderdag 2 maart een inspirerend ‘junior gastcollege’. Mark is één van de bekendere kinderregisseurs van Nederland en zijn naam prijkt in vele programmaboekjes van de grootste en bekendste musicals zoals Les Miserables, Ciske de Rat, The Sound of Music, Pinokkio of meer recentelijk The Bodyguard en de succesvolle Efteling voorstelling De gelaarsde kat. Tijdens een interactieve en leerzame masterclass deelt hij allerlei tips & tricks van hoe je het beste een auditie of casting voor een musical kunt voorbereiden. Maar ook wat de valkuilen zijn en hoe je om moet gaan met teleurstellingen.

Improviseren met humor en soms een tikkeltje drama
Stilzitten is niet voor iedereen een optie en al helemaal niet tijdens de workshop ‘De vloer op…’. Deelnemers gaan aan de hand van onverwachtse situaties en korte scènes met elkaar ‘de vloer op’. Dat vraagt om snoeihard improviseren dat kan leiden tot komische, verwarrende en dramatische situaties. Meedoen is niet verplicht. Het razendsnelle tempo van deze workshop en de gevarieerde opdrachten zorgen ervoor dat alleen kijken en genieten ook een prima optie is.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.