De laatste Icarus van DAPA

De laatste Icarus van DAPA

Foto’s en tekst: Stephan Markus

De leerlingen van DAPA speelden vandaag 26 juni hun laatste Icarus. Icarus is een Griekse tragedie en gaat over Icarus, gespeeld door de gedreven Jens. Icarus is overleden. Maar wie was hij nu eigenlijk en hoe is hij overleden?  Zijn vrienden halen herinneringen op, want Icarus mag niet vergeten worden. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen versie van het levensverhaal van Icarus. Toen hij geboren werd, waren er vlinders en altijd wanneer hij ergens was, was er actie en het liefst ook feest. Icarus houdt van iedereen, maar het meeste van Ariadne, fantastisch gespeeld door Isabel! 

Isabel pakt haar momenten volledig. Ze is een prettige persoonlijkheid en raakt met haar zang en prachtige dans. Ze is echt een talent, zo ontzettend op haar plek op het podium. Ariadne wil voor altijd samen zijn met Icarus. Maar ondanks dat Icarus het meeste van haar houdt, wil hij vrij zijn en leven. De totale cast maakt indruk. Het decor is minimaal, maar elk detail klopt. De boer, die Icarus maar een rare vindt, maar uiteindelijk wel weet hoe dramatisch hij aan zijn eind gekomen is, is uiteindelijk toch één van de sterren op het podium. Philoctotoles, gespeeld door Simone, is zo heerlijk aanwezig op het podium, dat je hoopt dat ze in een professionele productie een grote rol mag gaan spelen.

Elk castlid is op zijn plaats en raakt met zang en dans, aangevuld met stokken die onder andere het ritme aangeven en het labyrint vormen. Zo knallen ze van het podium!  Inmiddels is deze versie van Icarus van DAPA verleden tijd, maar hij zal nooit vergeten worden,  deze talenten zijn de sterren van de toekomst! 

We gaan ze ongetwijfeld zien in de theaters in mooie producties! 

Icarus: Jens Leenders
Ariadne: Isabel Tol
Koning Minos: Kylie Brink 
Daedalus: Floris Sliggers 
Boer: Tyara van Hal
Theseus: Sanne Klein 
Philoctotoles: Simone Mutsaers
Lerares: Rachel Butter
Eurydice: Romy van Nijendaal
Orpheus: Yentl Brouwer
Naukrate: Josephine de Wit
Tantalus: Anique Florijn
Tiresias: Daphne Take
Rechter: Kimberly Glasbergen
Lakei: Collin Kraijenoord
Lakei: Merel StensenRegie: Ron van Lente 

Muzikale leiding: Ivo van Leeuwen
Choreografie: Sarah Singadji
Licht: Menno Levenbach 
Geluid: Jurriaan Boerstoel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.