De Kus… een muzikaal sprookje…

De Kus… een muzikaal sprookje…

Tekst: Stephan Markus

In juli van dit jaar werd in Soest, op één van de mooiste plekken in Nederland, de voorstelling De Kus gespeeld. De omgeving belooft al veel goeds. In het bos hangt een mysterieuze waas, nadat de regen is gestopt. Wanneer het publiek er plaats neemt, valt het oog direct op een enorme steen met een mannetje ervoor. De steen lag er niet altijd, maar is uit de lucht komen vallen. Althans, dat zeggen de kabouters. De Kus is een sprookje over Roodkapje, maar ook over Assepoester en Doornroosje. Het verhaal neemt het publiek mee in de fantasiewereld, zoals die geschreven is door Herman van Veen.
De Kus is een zangspel dat wordt gespeeld en gezongen door Mark Haayema, Dennis de Groot, Abke Bruins en Quincy Ignacia, ondersteunt door een groot koor. Afgelopen zondag speelde zij helaas alweer de laatste voorstelling. De acteurs zetten samen met het koor een ontzettend mooie voorstelling neer waar je ogen en oren te kort komt.
Het publiek leeft intens mee met het meisje in de rode jurk. Je hoopt van harte dat ze niet honderd jaar zal slapen.

Het samenspel is subliem en de wisselingen van Mark naar de pop, die hij bespeelt, zijn zo geloofwaardig dat je denkt dat de pop zelf meespeelt.

En ja het komt goed. Al dansend proost iedereen, inclusief het publiek, op de goede afloop.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.