De kracht van De Golf

De kracht van De Golf

Vrijdagavond 11 maart in Podium Bloos. Er heerst een gezellig sfeer in de foyer en familie en vrienden wachten in spanning af totdat de deuren open gaan. Vanavond brengt NHTV Theater in samenwerking met Scaena Podium het onvergetelijke toneelvoorstelling: De Golf. De Golf is gebaseerd op de gelijknamige film Die Welle. De regie is in handen van Elize Jorritsma.

De Golf, een spannend en fascinerend toneelstuk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een leraar voert een experiment uit met zijn klas middelbare scholieren tijdens geschiedenisles. Zij geloven niet dat een regime zoals dat van Hitler zich kan herhalen, maar de leraar denkt hier anders over. Het experiment loopt steeds verder uit de hand met desastreuze gevolgen.

In het begin kwam de voorstelling wat langzaam op gang. De eerste scéne duurde wat aan de lange kant, maar daarna nam het stuk al snel een andere wending. Discipline! De leerlingen krijgen regeltjes voorgeschoteld die ze moeten volgen. Solidariteit! Samen is de groep sterk en krijgen ze een eigen naam: De Golf. Actie! De Golf dient andere leerlingen buiten het klaslokaal mee te krijgen. Maar hoe lang kan dit nog “goed” gaan? Wie volgt De Golf en wie gaan er juist tegenin?

Wat heel sterk was, was dat er geen decorwissels waren. Hierdoor werd er rust op het podium gecreëerd wat zorgde voor een fijne balans. Er gebeurde namelijk veel op het podium vanwege het aantal spelers. Ook licht en geluid zat goed in elkaar wat zorgde voor een extra dimensie. De kleding was gewoontjes, maar dat paste juist goed bij het stuk.

Het toneelstuk was zeer meeslepend. Je zag echt dat de studenten hun hart en ziel legden in het toneelstuk. Helaas was dit de laatste voorstelling van De Golf van NHTV Theater. Maar wees niet getreurd. Op 22 en 23 april staat de Engelstalige The Breakfast Club in Podium Bloos. Toch liever naar een musical? Ga dan naar Spring Awakening op 27 en 28 mei.

Voor meer informatie, ga naar www.nhtvtheater.nl

hart heelhart heelhart heel

 

1234 56

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.