Disney’s The Lion King komt naar Nederland

Disney’s The Lion King komt naar Nederland

Stage Entertainment Nederland presenteert in samenwerking met Disney Theatrical Productions Disney’s The Lion King vanaf oktober 2016 in het AFAS Circustheater Scheveningen

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland, heeft vandaag aangekondigd dat Disney’s The Lion King in oktober 2016 naar het AFAS Circustheater in Scheveningen komt. “Met trots presenteren wij de wereldberoemde musical in het prachtige theater in Scheveningen. Niet voor niets hebben we voor het Stedelijk Museum in Amsterdam gekozen om deze spannende mededeling te doen. Disney’s The Lion King is een voorstelling die het soort kunst naar het toneel brengt dat in staat is een breed publiek te ontroeren. Regisseur Julie Taymor heeft een prachtige vertaling van artistieke grootsheid op het toneel gebracht die zich inmiddels al wereldwijd heeft bewezen. Ik kijk ernaar uit om de show in het AFAS Circustheater te zien staan waarvan we dit jaar ook het 25-jarig bestaan als musicaltheater vieren.” Disney’s The Lion King gaat op 30 oktober in première. Audities vinden op dit moment plaats. De kaartverkoop start vandaag, voor meer informatie: www.thelionking.nl

“Het is een grote eer om Disney’s The Lion King terug te brengen naar het AFAS Circustheater”, aldus Thomas Schumacher, president en producent van Disney Theatrical Productions. “Julie Taymors verrassende visie op dit geliefde verhaal heeft altijd een universele aantrekkingskracht gehad, en wij vertrouwen er op dat de kracht en kunstzinnigheid ervan het Nederlandse publiek zal beroeren, precies zoals ze het publiek over de hele wereld al geraakt hebben. Onze eerdere producties in dit fantastische theater waren een positieve ervaring voor ons en we kunnen niet wachten om dit avontuur in Scheveningen te starten.”

Peter Fitton, Country Manager Disney België, NL & Luxemburg: “Na al die jaren bewijst The Lion King nog altijd magisch, hartverwarmend en een plezier voor alle leeftijden te zijn. Daarom zijn wij er zeer trots op aan te kunnen kondigen dat deze musical in één van onze beste Nederlandse theaters zal spelen. The Lion King is niet alleen de meest succesvolle tekenfilm ooit in Nederland, het is ook één van de meest populaire musicals in onze theatergeschiedenis. We kunnen niet wachten weer te mogen werken met de fantastische creatieve cast en crew. De reacties van het publiek wereldwijd verrassen ons elke keer weer en zullen ons ook weer verrassen in het AFAS Circustheater in Scheveningen.”

FEITELIJKE INFORMATIE

Disney’s The Lion King zal te zien zijn in Nederland vanaf oktober 2016. De kaartverkoop start op 16 februari. Bel Eventim 0900 – 1353 (45cpm), bezoek www.thelionking.nl of ga naar de kassa van het theater.

 

THE LION KING

In haar 18e jaar heerst THE LION KING nog altijd als één van de meest populaire musicals ter wereld. Sinds haar première op Broadway op 13 november 1997 zijn er 23 producties geweest wereldwijd, met meer dan 80 miljoen bezoekers, en speelt de productie cumulatief inmiddels een indrukwekkende 132 jaar. Geproduceerd door Disney Theatrical Productions (onder leiding van Thomas Schumacher), THE LION KING is de tweede show in de geschiedenis waarvan er wereldwijd vijf producties al meer dan 10 jaar spelen. Waaronder de Stage Entertainment productie die sinds 2001 in Hamburg volle zalen trekt. Stage Entertainments productie in Madrid is inmiddels vijf jaar succesvol in Spanje. Vertaald in acht verschillende talen (Japans, Duits, Koreaans, Frans, Nederlands, Spaans, Portugees en Mandarijn); producties van THE LION KING spelen momenteel op Broadway, Londens West End, Hamburg, Tokyo, Madrid, Perth Australië, Mexico-Stad, en toeren momenteel in Noord-Amerika en Japan, met wereldwijd negen lopende producties op dit moment. THE LION KING is te zien geweest in 20 landen en op elk continent met uitzondering van Antarctica. THE LION KING’s wereldwijde bruto opbrengst is hoger dan die van welke film, Broadway show of andere entertainment titel in de geschiedenis dan ook.

THE LION KING won in 1998 zes Tony Awards®: Beste Musical, Beste Decorontwerp (Richard Hudson), Beste Kostuumontwerp (Julie Taymor), Beste Lichtontwerp (Donald Holder), Beste Choreografie (Garth Fagan) en Beste Regie van een Musical. THE LION KING heeft ook meer dan 70 belangrijke prijzen gewonnen, inclusief de NY Drama Critics Circle Award voor Beste Musical in 1998, de Grammy® voor Beste Musical Show Album in 1999, de Evening Standard Award voor Beste Theater Evenement van het jaar in 1999 en de Laurence Olivier Award voor Beste Choreografie en Beste Kostuumontwerp in 1999.

Julie Taymor, de regisseur, kostuumontwerper en mede-ontwerper van de maskers blijft een belangrijke en integrale rol spelen in het aanhoudende succes van de show. Zij was de eerste vrouw die een Tony Award won voor Regie van een Musical en zij heeft de afgelopen jaren over de hele wereld de supervisie gehad over alle nieuwe producties.

De muziek van de Broadway show wordt uitgevoerd met de muziek van Elton John en Tim Rice uit de animatiefilm, aangevuld met drie nieuwe liedjes van John en Rice; extra muziek van Zuid-Afrikaan Lebo M, Mark Mancina, Jay Rifkin, Julie Taymor en Hans Zimmer; en muziek uit “Rhythm of the Pride Lands”, een album geïnspireerd op de originele muziek uit de film geschreven door Lebo M, Mark Mancina and Hans Zimmer. Het resultaat is de sound van THE LION KING, een fusie van Westerse popmuziek en de specifieke geluiden en ritmes van Afrika; van het Oscar- winnende lied “Can you Feel the Love Tonight” tot de beklemmende ballad “Shadowland”.

Het script is geschreven door Roger Allers die mede-regisseur was van de animatiefilm THE LION KING en Irene Mecchi die mede-auteur was van het filmscenario. Andere leden van het creatieve team zijn: Michael Curry, die samen met Julie Taymor de maskers en de poppen ontwierp, Steve Canyon Kennedy (geluidsontwerp), Michael Ward (haar-en make-up ontwerp), John Stefaniuk (uitvoerend regisseur), Marey Griffith (uitvoerend choreograaf), Clement Ishmael (muzikale supervisie) en Doc Zorthian (productionele supervisie). Anne Quart is uitvoerend producent.

Voor meer informatie internationaal LionKing.com

 Fotocredits: Margot de Heide, Roy Beusker fotografie

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.