De Klucht van Sinterklaas’: Een Klucht vol Mysterie en Humor.

De Klucht van Sinterklaas’: Een Klucht vol Mysterie en Humor.

Op zaterdag 18 november is Sinterklaas weer in Nederland aangekomen, maar dit keer bracht de goedheiligman niet alleen cadeaus mee, maar ook een betoverende theatershow voor jong en oud. In ‘De Klucht van Sinterklaas’, waarin de getalenteerde Jon van Eerd de rol van Sinterklaas vertolkt, worden één van de avonturen van de goedheiligman in Spanje op een hilarische manier uit de doeken gedaan.

Het verhaal begint op het kasteel van Sinterklaas in de Spaanse zon, waar Piet Riet, gespeeld door Anne Deliën, arriveert met verontrustend nieuws. Er blijkt zich een probleem voor te doen binnen de kasteelmuren, namelijk de mysterieuze verdwijning van de haver van Sinterklaas’ trouwe viervoeter Onozel, aldus Sinterklaas, maar beter bekend als Ozosnel. Het probleem is zo ernstig dat Ozosnel bijna niets meer te eten heeft. Samen met de komst van Tonnie (Brian Verhagen) en Ronnie (Priscilla Wennekes-Knetemann) wordt er een ingenieus plan bedacht om het mysterie van de verdwenen haver op te lossen, wat resulteert in een knotsgek avontuur waarin Sinterklaas en zijn gezelschap verstrikt raken.

Een belangrijke vraag is wie er achter de verdwijning van de haver zit. De toevoeging van een boef, vertolkt door Dick Cohen, voegt een extra dimensie toe aan het verhaal en houdt het publiek op het puntje van hun stoel. De interactie tussen de personages zorgt voor komische momenten en draagt bij aan de levendigheid van de voorstelling. Jon van Eerd schittert als Sinterklaas en weet op meesterlijke wijze de kinderlijke verwondering en de goedmoedigheid van de goedheiligman over te brengen. De rest van de cast levert eveneens sterke prestaties, met aanstekende energie en heerlijke droge en dubbelzinnige humor.

‘De Klucht van Sinterklaas’ is een schot in de roos voor jong en oud. De combinatie van spannende avonturen, hilarische verwikkelingen en een vleugje mysterie maakt deze voorstelling tot een feestelijke belevenis. Een absolute aanrader voor gezinnen die op zoek zijn naar een gezellig uitje tijdens deze Sinterklaasdagen. De klucht van Sinterklaas is nog tot 4 December te zien in het theater; daarna is het namelijk tijd om zijn verjaardag te vieren en weer huiswaarts te keren naar Spanje. Kijk voor de speellijst op www.pretpakhuis.nl/kluchtvansinterklaas.

Share

One thought on “De Klucht van Sinterklaas’: Een Klucht vol Mysterie en Humor.

  1. Niet kindgericht ,grapjes die kinderen niet begrepen ,heel veel lawaai en geen kindertaal.Mijn kleinzoon wilde na een half uur naar huis en ik ook.Jammer ,want hij is gek op theater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.