De kleine Kapitein; een spannend verhaal

De kleine Kapitein; een spannend verhaal

Na veel succes in 2006 en 2007, is het nu opnieuw in de Nederlandse theaters te zien.

 

De spannende verhalen zijn al drie generaties lang te lezen in de boeken van Paul Biegel, maar nu weer bewerkt als familie voorstelling, door Van Engelenburg Theaterproducties.

Al vanaf binnenkomst in het theater zie je gelijk bij welke voorstelling je bent; al het personeel is verkleed als matroos en de bordjes die je zitplaats aangeven, zijn veranderd in ‘stuurboord’ of ‘bakboord’.
Het jonge publiek in de zaal zat geboeid te kijken en te luisteren, naar de avonturen van De kleine Kapitein, Marinka, Bange Toontje, Dikke Druif en de grijze schipper.Deze vier kinderen willen namelijk allemaal hetzelfde; groot zijn, zodat ze nooit meer naar school hoeven, nooit meer naar pianoles en nooit meer zeurende ouders hebben. Vandaar dat ze, geholpen door de grijze schipper, in hun zelf gemaakte schip ‘De Nooitlek’, op zoek gaan naar het eiland Groot en Groei.

Natuurlijk loopt dit niet van een leien dakje en beleven ze allemaal spannende avonturen. Alle decorstukken gebruiken zij om hun avonturen in te beleven, van planken tot pallets, een wiel van een fiets, een vuilnis emmer en nog veel meer. Van dit alles maken zij een boot, een eiland en al het andere wat zij nodig hebben.

De vijf acteurs spelen meerdere rollen, maar op zo’n sublieme manier dat alle kinderen in het publiek het kunnen begrijpen en totaal niet in de war raken.
Alle kinderen in de zaal en ook hun ouders, genoten zeker van deze leuke voorstelling.

Voor meer informatie : http://www.mijnkleinekapitein.nl/

De kleine Kapitein – Arjan Smit

Marinka – Alexandra Alphenaar

Bange Toontje – Robbie Aldjufri

Dikke druif – Christian van Eijkelenburg

De grijze schipper – Michel Sorbach

hart heelhart heelhart heelhart heelhart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.