De hitmusical ‘MAMMA MIA!’ verkocht al 60.000 tickets en werd goedgekeurd door Bekend Vlaanderen!

De hitmusical ‘MAMMA MIA!’ verkocht al 60.000 tickets en werd goedgekeurd door Bekend Vlaanderen!

Zaterdagavond ging in de Antwerpse Stadsschouwburg ‘MAMMA MIA!’ in première.  Met Tinne Oltmans (Sofie), Michiel De Meyer (Sky), Ann Van den Broeck (Donna), Ilse La Monaca (Rosie), Stany Crets (Bill), Govert Deploige (Harry) en het debuterende tweetal Johan Terryn (Sam) en Evi Hanssen (Tanya), staat er een indrukwekkende cast op het toneel. Na afloop van de feestelijke voorstelling reageerde Bekend Vlaanderen laaiend enthousiast: 

Evi is dé revelatie en ik wist niet dat er zoveel bekende ABBA-nummers zijn”, zei Koen Crucke. “Ik ben een ABBA-fan en nu in het Vlaams, het voegt wel iets toe. Wij hebben genoten”, zei Antwerps burgemeester Bart De Wever, die in een opvallende 70’s disco-outfit met zijn vrouw en dochter Liesbet op de rode loper verscheen: “Het stond zo in de uitnodiging en wij hebben ons daar strikt aan gehouden.” 

Met ondertussen meer dan 60.000 verkochte tickets en een maximum verlenging tot zondag 12 april, want daarna is het echt afgelopen, is de gloednieuwe Vlaamse versie van ‘MAMMA MIA!’ nu al een schot in de roos. In een 70’s disco-outfit of zomers chique, verzamelde Bekend Vlaanderen zaterdagavond in de Antwerpse Stadsschouwburg. Omstaanders kwamen ogen te kort toen de meer dan 60 bv’s hun opwachting maakten op de rode loper, die voor de gelegenheid herwerkt was in een prachtige aanloopstijger, die het Griekse vakantiegevoel meteen opriep. Het publiek was na afloop van de voorstelling bijzonder enthousiast over wat het te zien kreeg. Regisseur Stijn Conix: “Dit zijn heel fijne avonden om mee te maken. Er is soms weinig vreugde in het leven van de mensen, dus dit maakt u eigenlijk blij. ABBA heeft voor fantastische momenten gezorgd en deze cast, met ook heel veel jong talent op het podium, doet exact hetzelfde, waardoor je een geweldige avond beleeft.

Journaliste Bo Van Spilbeeck herinnert het zich nog goed: “Toen ik jong was mocht dat eigenlijk niet, ABBA-fan zijn, maar ik was dat toch. ABBA kleurde mijn jeugd en vanavond heb ik opnieuw meegezongen, want het was fantastisch. Ik was verbaasd over Evi Hanssen en kan amper geloven dat het nog maar de eerste keer is dat ze schittert in een musical. Oh, wat hebben we ongelofelijk veel talent in Vlaanderen en keer op keer zie ik dat. Ook vanavond, waar je een mooie mix ziet met gevestigde waarde Ann Van den Broeck en de beloftevolle Tinne Oltmans.”

De humor, de grapjes en het Stany Crets-sausje. Heerlijk”, zegt Koen Crucke, die genoot van de voorstelling en veel oog en waardering had voor de debutanten: “Evi Hanssen is een revelatie. Ik ken haar al van toen ze het nichtje speelde van De Burgemeester in Samson & Gert, maar nu is dat een geweldige musicalactrice. Johan Terryn wordt ook voor de leeuwen gegooid, maar ook hij doet het geweldig. We zijn 2020, dus er moet een beetje spektakel en variatie zitten in de voorstelling. Het zand, het water, een echt orkest, prachtig dat we dit weer mogen meemaken. Dit is een spektakel waar de producent én Vlaanderen fier op mag zijn en dat je moet gaan kijken!

Actrice Britt Van Der Borght was bijzonder trots op de prestaties van haar man, Govert Deploige. Enkele weken voor de start kwam hij er als laatste bij toen Jeroen Van Dyck, in goed overleg, afhaakte. “Hij en de ganse cast hebben dat goed gedaan. Ik ben opgegroeid met ABBA, ken hun liedjes en kon met de refreintjes allemaal meezingen. Deze voorstelling is een bruisbal waar je ongelofelijk veel plezier aan beleeft en na afloop met een gelukkig en voldaan gevoel naar huis gaat. Bij de producties van de Stany weet je dat je altijd moet lachen, maar ook moet wenen en dat was nu ook weer het geval.

Net als zijn #LikeMe-collega Camille Dhont genoot Francisco Schuster. “Ik werd overdonderd door de combinatie van zang en dans. Evi heeft ons omvergeblazen. Vocaal, maar haar ‘grand écart’ was ook geweldig.”

Op de feestelijke voorstelling was er zaterdagavond ook veel aandacht voor Antwerps burgemeester Bart De Wever. Samen met z’n vrouw en dochter verscheen hij in een opvallende 70’s disco-outfit. “Als ABBA-fan had ik mij niet meteen verwacht aan nummers in het Nederlands, maar het voegt wel iets toe. Je herkent de originele nummers, maar de tekst is aangepast. Het is grappig, goed in scène gebracht, prachtige choreografieën, straffe acteurs, kortom geslaagd. Het is muziek die mij goed gezind maakt en ik wou in tijden van de coronaverhalen ook een signaal geven: kom gewoon naar buiten en doe normaal. Ik zou het aan iedereen aanbevelen om naar deze voorstelling te komen kijken.

Nog tot en met zondag 12 april kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar ‘MAMMA MIA’. Tickets en info, www.deepbridge.be/mammamia
 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.