De hele maand november voordelig naar cultuur

De hele maand november voordelig naar cultuur

Amsterdam, 23 oktober 2023. amsterdam&partners is trots om aan te kondigen dat de actie ‘1+1 gratis naar cultuur’ in november voor de tweede keer dit jaar plaatsvindt. Gedurende de hele maand november kunnen Amsterdammers iemand gratis meenemen naar de bioscoop, theater, het museum, een club of concert. Bij aankoop van één kaartje is het tweede kaartje gratis. Deze november-editie doen maar liefst 107 culturele instellingen mee, verdeeld over alle stadsdelen. De unieke actie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente en alle deelnemende instellingen.

Een cultureel uitje voor iedere Amsterdammer

Met deze actie willen de culturele sector, de gemeente Amsterdam en amsterdam&partners de bewoners van Amsterdam stimuleren om vaker naar cultuur te gaan. Daarnaast laat deze actie zien dat Amsterdam een grote diversiteit aan culturele instellingen en aanbod heeft. Deze actie richt zich op alle inwoners van Amsterdam, met extra aandacht voor nieuw publiek. Hier valt ook het publiek onder voor wie cultuurbezoek niet altijd makkelijk toegankelijk is door bijvoorbeeld een beperkter budget. Culturele instellingen vanuit alle stadsdelen, inclusief stadsgebied Weesp, doen mee. Naast de welbekende locaties zoals Rijksmuseum, Van Gogh Museum, ARTIS, Het Concertgebouw, Koninklijk Theater Carré, Paradiso en De Kleine Komedie kunnen Amsterdammers ook cultuur snuiven bij minder bekende culturele locaties zoals de Bijlmerbios, Imagine IC en Kazerne Reigersbos in Zuidoost. Cinema De Vlugt en Van Eesterenmuseum in Nieuw-West. NXT Museum, Nieuw Dakota en STRAAT in Noord, Podium Mozaïek in West, Museum Tot Zover in Oost, CC Amstel in Zuid en de Van Houtenkerk in Weesp. Er is een film, concert, voorstelling, expositie, event, toneelstuk of club voor iedere Amsterdammer.

“Met deze actie nodigen wij alle Amsterdammers uit om in november samen met een vriend, familielid, geliefde of juist met een onbekende van het diverse Amsterdamse culturele aanbod te genieten. We zijn enorm trots dat aan deze editie maar liefst 107 verschillende plekken verspreid over alle stadsdelen meedoen. Bewoners ervaren nieuwe kunst en cultuur, andere locaties en makers en de culturele instellingen ontvangen nieuwe bezoekers. Daarnaast zijn wij verheugd te melden dat deze actie in de hoofdlijnen van het Kunstenplan 2025-2028 is meegenomen. Samen met de sector bekijken wij de komende tijd hoe we deze bewonersactivatie voor de komende jaren kunnen door ontwikkelen. Voor nu; kom in actie en koop een kaartje!'”, aldus Geerte Udo, directeur amsterdam&partners. 

Groot bereik

Om het bereik zo groot mogelijk en het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken, worden ruim 180.000 promotieflyers verspreid. Amsterdammers worden hiermee opgeroepen om zich via onderstaande link te registreren voor een unieke code waarmee ze deel kunnen nemen aan de actie. Natuurlijk worden bewoners ook via de Uitkrant, posters en digitale communicatie geattendeerd op deze actie. Bekijk het complete aanbod op www.iamsterdam.nl/1plus1.

Voor meer informatie over deelnemende locaties en hoe je kunt deelnemen aan de ‘1+1 gratis naar cultuur’-actie, bezoek onze website www.iamsterdam.nl/1plus1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.