De Heksen van roald dahl  deze kerstvakantie in m-lab

De Heksen van roald dahl deze kerstvakantie in m-lab

AMSTERDAM – De komende kerstvakantie presenteert M-Lab met de muziektheatervoorstelling De Heksen, naar het boek van Roald Dahl, opnieuw een warm winterverhaal voor het hele gezin;. De cast bestaat uit de pas afgestudeerde muziektheatertalenten Dook van Dijck (Codarts) en Joost Kramer (Artez) terwijl Inge Ipenburg (bekend uit o.a. GTST) in de rol kruipt van de opperheks. De regie is in handen van Vincent van den Elshout.

 

In de kerstvakantie produceert M-Lab traditiegetrouw een familievoorstelling. Na het succes van o.a. De Gebroeders Leeuwenhart en Een Wintersprookje is met De Heksen nu een ultiem verhaal gevonden. Immers ook de vaders en moeders van nu zijn opgegroeid met het wereldberoemde verhaal van Roald Dahl.

 

De Heksen vertelt het verhaal van het jongetje Jonas. Zijn oma weet alles van heksen en vertelt hem dat deze gemene vrouwen er van buiten weliswaar heel normaal uitzien, maar niets liever willen dan alle kinderen uitroeien. Tijdens een vakantie komen Jonas en zijn oma per ongeluk terecht in hetzelfde hotel waar ook de jaarlijkse heksen-bijeenkomst is. Daar komt hij oog in oog te staan met de opperheks die niet alleen hem, maar ook zijn vriendje Bruno verandert in een muis. Maar muizen zijn slim en samen beramen zij een plan om alle heksen voorgoed te laten verdwijnen …. Hoe dat afloopt, is te zien in een spannende muziektheatervoorstelling boordevol aanstekelijke liedjes.

 

Voor Inge Ipenburg was de titel reden om geen seconde na te hoeven denken over haar deelname aan de productie. Ze stelde er zelfs de inleverdatum van haar tweede boek met een maand voor uit. “Ik was megadruk, maar een voorstelling van Roald Dahl, daar zeg je gewoon geen ‘nee’ tegen. Die verhalen hebben altijd iets heerlijk stout en vilein. Daarbij is spelen voor kinderen heel erg leuk en zeker in de periode voor kerst. Ik had ook nog nooit in M-Lab gespeeld en ik mag nu een oma én een heks spelen. Leuker dan dat wordt het toch niet?.”

 

Regisseur Vincent van den Elshout gaat in zijn versie van De Heksen vooral op zoek naar, zoals hij dat noemt, de geest van Roald Dahl. “De verhalen van Dahl zijn anarchistisch en zeker niet braaf. Het mag best brutaal zijn in plaats van zoet zoals veel kinderverhalen zijn. Dat maakt dat de verhalen van Dahl ook voor volwassen leuk zijn en dat geldt dus zeker ook voor deze voorstelling.”

 

De Heksen is exclusief in M-Lab te zien van 20 december tot en met 4 januari. De Heksen De Heksen is een voorstelling voor het hele gezin en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Om de vakantiedag compleet te maken zorgt M-Lab voor warmte en gezelligheid met warme chocolademelk, een prachtige aankleding en leuke activiteiten rondom de voorstelling. Voor meer informatie kunt u terecht op www.m-lab.nl.

 

Over M-Lab

Letterlijk als laboratorium voor muziektheater staat M-Lab op het kruispunt tussen (muziek)theateropleidingen en de beroepspraktijk. M-Lab omarmt talentvolle jonge acteurs en theatermakers, staat ze bij met advies en biedt ze volop kansen om verder te leren; zowel door middel van workshops en lessen als in de (veelal eigen) producties. Op M-Lab’s locatie aan het IJ in Amsterdam-Noord wordt continu gewerkt aan nieuw-, en vooral vernieuwend materiaal.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.