De Grote Geschiedenisshow vanaf eind september in het theater!

De Grote Geschiedenisshow vanaf eind september in het theater!

Nu in het theater! Met Nelleke Noordervliet, Jos Palm, Niek Barendsen e.a.

Muziek, ontroerende verhalen, humor en oeroude liedjes. Het verleden leeft! In september en oktober nemen Jos Palm en Nelleke Noordervliet, bekend van o.a. VPRO’s radioprogramma OVT, en Niek Barendsen bevriende historici mee naar het theater in De Grote Geschiedenisshow waar ze een amusante avond over de geschiedenis van Nederland brengen.

De prominenten in wisselende samenstelling zijn: Hanneke Groenteman, Ad van Liempt, Fik Meijer, Alexander Münninghoff, Elsbeth Etty, Wim Berkelaar, Hans Aarsman, Annegreet van Bergen, Frank Westerman, Marita Mathijsen en Philip Freriks.
De Grote Geschiedenisshow neemt ons mee op tournee door het vaderlands verleden. Kriskras wordt er erdoorheen getrokken zonder enige eerbied voor chronologie. De geschiedenis uit de boekjes, van Willem tot Willem zogezegd, wordt besnuffeld maar ook komt de geschiedenis van het panel zelf tot leven aan de hand van persoonlijke verhalen.

Dat alles komt langs in een leerzame en onderhoudende geschiedenisles, gegeven door een keur van historici, journalisten en schrijvers die de geschiedenis kunnen dromen. Elke avond is compleet anders. Niek Barendsen verzorgt de muzikale intermezzo’s op deze historische avond.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.