DE GROENE KATHEDRAAL VERWARMT 

DE GROENE KATHEDRAAL VERWARMT 

Museum in wording M. is straks overal. Niet alleen in het paviljoen op het terrein van Floriade Expo 2022 in Almere, maar ook daarbuiten brengt M. haar publiek in aanraking met immersieve kunst en landschapskunst. In samenwerking met Land Art Flevoland trapt M. van vrijdag 25 maart t/m zondag 27 maart af met een cultureel weekend waarbij publiek op een nieuwe manier kan kennismaken met landschapskunstwerk De Groene Kathedraal in Almere Oosterwold als middelpunt van samenkomst, discussie en kunst.  

PROGRAMMA 
Elke dag bestaat uit een wisselend programma van activiteiten waarin de natuur een hoofdrol speelt. Het Amsterdamse Collectief Walden speelt meerdere keren per dag de voorstelling Warmte. Warmte is geen kunstmanifestatie of expositie, maar een merkwaardige installatie met een grote houtkachel die ook dienst kan doen als preekgestoelte. M. nodigt het publiek uit om samen rond het vuur stil te staan bij de mens en de planeet waarop wij leven. Intrigerend, speels en soms ook confronterend. De kachel verwarmt ondertussen de zitbankjes, gemaakt van radiatoren. Publiek zit er dus warmpjes bij en de voorstelling is inclusief veganistische lunch of diner.  

Daarnaast zijn diverse lokale makers vertegenwoordigd met lichtkunst, muziek, theater en staat er een wandeling langs een historische rivierbedding onder leiding van de stadsboswachter van Almere op het programma. 

JIJBENTM. 
M. is een voorproef van een nieuw museum voor immersieve kunst en landschapskunst in Almere. Zowel in een paviljoen op het terrein van Floriade Expo 2022, maar ook daarbuiten brengt M. het publiek in aanraking met kunst die overal om je heen is en je zintuigen prikkelt. Kijk voor meer informatie over programma en tickets voor De Groene Kathedraal VerwarMt op jijbentm.art. 

TopFoto:©Nichon Glerum / Landschap foto: ©Gert Schutte

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.