De grandioze dood van Siegfried & Roy pure komedie

De grandioze dood van Siegfried & Roy pure komedie

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

Afgelopen woensdagavond mocht ik ook de voorstelling De grandioze dood van Siegfried & Roy zien, met de acteurs Daniël Cornelissen en Alex Hendrickx.

Siegfried & Roy, het legendarische Las Vegas duo, waren ooit een wereldwijde sensatie.
In 2003 wordt Roy echter aangevallen door één van hun tijgers. Hij breekt op gruwelijke wijze zijn rug en krijgt een herseninfarct, waardoor hij de rest van z’n leven gekluisterd is aan een rolstoel.Wie was er verantwoordelijk voor het tragisch ongeval en waarom mocht hun liefdesrelatie nooit bekend worden? Ze vechten het uit tijdens dit allerlaatste optreden.
In iets meer dan een half uur vertellen Alex en Daniel op hun unieke eigen manier het bijzondere leven van het wereldberoemde illusionisten-duo Siegfried & Roy. Van het moment dat het duo elkaar ontmoeten tot hun dood. Want 1 ding is zeker, het was een bijzonder stel, dus perfect om hier een dol komische voorstelling van te maken. Daniel en Alex hebben al hun talent bewezen in diverse grote musicals zoals Showponies ( Daniel) en Wolfgang, het Wonderjong (Alex).

Op de parade voor een klein publiek, weten ze je in te pakken met grote nep pruiken en Duits accent. De voorstelling duurt maar een half uurtje, maar had voor mijn gevoel wel wat langer mogen duren. Het is een dolkomische voorstelling, waar niets te gek is. Je komt gewoon vrolijk naar buiten.

Nog te zien in Utrecht van 8 t/m 13 aug en in Amsterdam van 29 aug t/m 3 sep.

spel – Alex Hendrickx & Daniël Cornelissen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.