De Graaf & Cornelissen: ‘Evita is onze veertigste productie’

In vijftien jaar tijd uitgegroeid tot één na grootste theaterproducent.

Met de musicalvoorstelling Evita vieren De Graaf & Cornelissen Entertainment hun veertigste gezamenlijke productie. In vijftien jaar tijd brachten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf musicals als Heerlijk duurt het langst, De Jantjes, Cabaret, A Chorus Line, Liesbeth-de musical en My Fair Lady, toneelstukken als Fatal Attraction, Indecent Proposal en Happy Hour, de theaterconcerten Vive la France en Belle Italia, de theatersolo Courbois-parels van poëzie. De musical Evita is nu hun veertigste productie en daarmee zijn ze de één na grootste theaterproducent van Nederland. 

 

Vijftien jaar geleden ontmoetten we elkaar. We kenden elkaar uit de wandelgangen,’ laat Hans Cornelissen weten. ‘Ruud was impresario en ik verdiende mijn geld als acteur. Ruud vroeg of ik een toneelstuk wilde spelen. Op mijn voorstel bekeken we op Broadway The Dinner Party van Neil Simon en verworven hiervan de rechten.’ Hans speelde één van de hoofdrollen en voerde de artistieke leiding en Ruud had de zakelijke leiding. Het toneelstuk trok volle zalen, kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de NRC Handelsblad Toneelpubliekprijs. Het werd het begin van een succesvolle samenwerking. 

Als Rotterdammer wilde Ruud de Graaf de musical Pietje Bell produceren en Hans, een rasechte Amsterdammer, kwam met Wat zien ik?!, gebaseerd op het boek van Albert Mol.  Beide musicalsproducties werden succesvol. Hans Cornelissen initieerde een toneelversie van de tv-comedy Zeg ‘ns AAA met de originele cast. Het werd een ongekende hit met meer dan 220 uitverkochte voorstellingen en wederom een nominatie.

In vijftien jaar tijd wonnen ze vele prijzen met hun producties. Dit jaar wonnen de producenten met de in eigen huis ontwikkelde musical Adele Conny Jasperina – de Grote Drie de Musical Award voor de beste kleine musical 2018. En in 2008 wonnen ze de ANWB-publieksprijs beste musical voor De Fabeltjeskrant.

In dit jubileumjaar brengt De Graaf & Cornelissen Entertainment met hun ‘eigen’ versie van Evita de veertigste productie op de planken. Later in het seizoen volgen een musicalversie van Herman Heijermans Op Hoop van Zegen en het theaterconcert List Shaffy & Piaf

Ook voor komende jaren staan kleine en grote producties op stapel.  Voor het theaterseizoen 2019/2020 is inmiddels de ‘Cyndi Lauper-musical’ Kinky Boots aangekondigd. Deze feelgood-musical is zeer succesvol op Broadway en West End en werd daar veelvuldig onderscheiden.

This Post Has One Comment

  1. k.schuurer

    gisteren in Zaandam de musical Evita bezocht. Wat op de buhne gepresteerd werd was fantastisch, complimenten voor allen, met name de twee sterren, maar ook de dansscenes, de productie, alles was zeer enjoyable en professioneel.
    Dit is de eerste keer dat ik een musical bezoek buiten de grote steden zoals Amsterdam en London, en het heeft me verbaasd dat het publiek in Zaandam naar het toneel zit te staren alsof het ern tv programma betreft, geen enkele interactie, geen enkel enthousiasme.
    Na afloop werd plichtmatig geapplaudiseerd en men vertrok. Wij waren verbaasd over zo een professioneel en prachtig uitgevoerde musical, prachtige stenmen die goed bij de types pasten en zo een koele beloning in Zaandam. ( of moet ik zeggen provincie).
    We verlieten het theater en zagen de grote tourbus van Evita en dachten aan de spelers die al vroeg in de middag waren vertrokken naar Zaandam, hun hele persoonlijke inzet en kunnen aan het publiek aanboden, en naar mijn mening, te weinig uiting van waardering kregen. Zaankanters? Provincialen? een ding is zeker, ik heb genoten van de voorstelling, ik geef uw gezelschap en groot compliment, maar ik zal in de toekomst alleen maar voorstellingen bezoeken in de grote steden. Dit wilde ik u laten wegen: ik heb genoten en diep respect en schaam me een beetje voor het korte applaus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.