De Gelaarsde kat van ASK-Theater is zeker geen gemiauw

De Gelaarsde kat van ASK-Theater is zeker geen gemiauw

Recensie: Mieke van der Raay

In het Apeldoornse Orpheus theater spelen de talenten van ASK-Theater maar liefst negen keer de voorstelling De Gelaarsde kat in maar vier dagen. Echt een top prestatie zetten deze talenten neer. Het ASK-Theater bestaat al bijna 115 jaar, hun doelstelling is kinderen tenminste één keer in hun jeugd de kans te geven om naar de schouwburg te gaan en een voorstelling te zien. Al meer dan 10,000 mensen in Apeldoorn en omstreken hebben al wel eens een voorstelling gezien van het ASK-Theater.

Het verhaal van De Gelaarsde kat is bij iedereen wel bekend. Het vertelt het verhaal van twee molenaarszonen, de ene krijgt de molen van zijn vader, de andere een kat, geen gewone kat maar een hele bijzondere.

In een prachtig mooi decor, gemaakt door zo’n vijftien vrijwillige decorbouwers, wordt vanaf het begin duidelijk dat het niet zomaar een amateurvoorstelling is, het is gewoon aan de gezichten van alle spelers te zien dat ze genieten van wat ze staan te doen. Stuk voor stuk spelen ze hun rol op geheel eigen wijze en spelen ze echt ontzettend goed. Helaas laten ze hier en daar een steekje vallen qua zang, maar dat doet niets af aan de voorstelling. De kinderen in de zaal merken daar niets van en leven helemaal mee met de personages op het toneel. Desiree Blom speelt de gelaarsde kat heel natuurlijk en heel overtuigend, ondanks dat het best lastig ademhalen is met een kattenmasker op, is op haar zang totaal niets aan te merken. De lievelingen van het publiek zijn toch wel Titus en Fien, gespeeld door Rick Riensema en Leonie Kroon, zij hebben het genoegen om de vrolijke noot van de voorstelling te zijn en dat doen ze zelfs heel goed, er wordt regelmatig luid en duidelijk hard gelachen in de zaal. Het is best  lastig voor de spelers dat er diverse groepen kinderen komen, de ene voorstelling hele kleine 5/6 jarige, nu zaten er 11/12 jarige, maar s’ avonds zitten er weer veel meer volwassenen in de zaal, maar dat maakt het juist leuk en spannend. Tegen echte eventuele stilvallers staan er gastvrouwen/heren aan de zijkanten van de zaal om de kinderen een beetje te aan te sturen om bij sommige stukken mee te doen. Al met al een zeer geslaagde voorstelling, waarvan iedereen van klein tot groot van kan genieten. Waar ook duidelijk te zien is dat ook iedereen op het podium weet met wat hij of zij bezig is en daar zeker weten van geniet.

Nog een speciale vermelding waard zijn de fantastisch mooie kostuums. Deze heeft het ASK-Theater, toen ze de rechten van De Gelaarsde kat kochten van Van Hoorne Theaterproducties, in bruikleen mee gekregen. Zoals we kennen van Van Hoorne zijn de kostuums altijd tot in de puntjes perfect afgesteld op de voorstelling.

Kaartverkoop voor deze voorstelling  is al gestart (of Kaarten zijn verkrijgbaar) op asktheater.nl

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.