Dé familiemusical is terug, ‘THE SOUND OF MUSIC’

Dé familiemusical is terug, ‘THE SOUND OF MUSIC’

Geschreven door Nikki de Groot

THE SOUND OF MUSIC vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien.

Er zijn zes groepen kinderen die om de beurt een voorstelling spelen, de groepen bestaan uit zes kinderen en Vajèn van den Bosch. Wanneer ze op het podium staan, zie je ze stralen. De kinderen dansen en zingen en zorgen ervoor dat je met een glimlach op je gezicht in de zaal zit. Vajèn van den Bosch, die Liesl speelt, doet het ook fantastisch. Vajèn is nog maar zestien jaar, maar heeft een cv waar je u tegen zegt. Ondanks dat weet ze haar jeugdigheid op het podium te behouden. In 2008 speelde ze ook al in ‘THE SOUND OF MUSIC’, en dit seizoen mag ze ook weer haar gouden keel laten horen aan heel Nederland.

Albert Verlinde geeft aan trots te zijn op de kindercast en trots op het feit om de musical dit jaar weer naar de Nederlandse theaters te halen. In 1959 werd het verhaal geschreven en het is nog steeds succesvol. De producent wilde kijken of ze stukken uit het verhaal konden halen, omdat de voorstelling lang duurt. Nadat ze het script goed hadden bekeken, kwamen ze tot de conclusie dat alles belangrijk was voor het verhaal. Dat het in 1959 is geschreven en nu nog zo’n sterk verhaal is, is een hele prestatie en dat maakt de voorstelling bijzonder.

Ze halen met z’n alle alles uit de kast. Het decor is groots en prachtig en het hele podium wordt goed benut. Je gaat op in het stuk en dat terwijl we maar enkele scènes hebben gezien.
De kostuums passen perfect bij het decor en het geheel. Tot slot meldt Albert Verlinde met trots dat ze de voorstelling spelen met een band die is ingespeeld door een zestig koppig orkest. Al met al een voorstelling met een groots decor, goede cast en goede zang. Kortom ‘THE SOUND OF MUSIC’ is dit seizoen een must see.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.