De Dutch Don’t Dance en Residentie Orkest bieden ultieme kerstbeleving in Haagse versie van A Christmas Carol.

De Dutch Don’t Dance en Residentie Orkest bieden ultieme kerstbeleving in Haagse versie van A Christmas Carol.

DEN HAAG – ’s Werelds beroemdste kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens, in de unieke balletversie van De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) , keert terug naar Den Haag. Op 25, 26, 28 en 29 december kunnen kerst-, dans- en muziekliefhebbers hun hart ophalen in Amare. Ook voor internationaal publiek is de voorstelling zeer geschikt, dans kent immers geen taalbarrière. De muziek wordt live ten gehore gebracht door het Residentie Orkest. De kaartverkoop is reeds begonnen. Wees er snel bij, want meer dan de helft van alle kaarten zijn inmiddels verkocht.

Het beroemde en geliefde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens is in 1992 tot een ballet bewerkt door componist Carl Davis. Een tijdloos verhaal, waarin de oude man Frederik Verreck (Scrooge) in één nacht verandert van een zelfzuchtig persoon tot een liefdevolle weldoener. DeDDDD brengt dit verhaal mét deze balletinterpretatie exclusief naar Nederland. Een indrukwekkende productie met ruim 80 dansers en zangers tussen de 5 en 70 jaar oud.

Scrooge in het Haags

DeDDDD en het Residentie Orkest geven dit ballet een heel eigen karakter. Een unieke Haagse interpretatie: Den Haag en Scheveningen uit begin vorige eeuw spelen een belangrijke rol. Dickens’ Londen maakt plaats voor Het Noordeinde, het Lange Voorhout en de Grote Kerk. De feestelijke partituur van Carl Davis vermengt klassieke muziek met traditionele Christmas Carols. Een winterse familievoorstelling die ieders hart zal verwarmen.

De kerstvoorstellingen van DeDDDD zijn al sinds 2006 een begrip. Na De Notenkraker, Dancing in a Winter Wonderland, Alice in Winter Wonderland en een uitverkochte eerste editie van A Christmas Carol in 2019, keert deze weer terug!

Feel-good kerstverhaal

A Christmas Carol gaat over Frederik Verreck (Scrooge), een gemene, ellendige, bittere oude man zonder vrienden. Op een koude kerstavond nemen drie geesten hem mee, om hem de vergissing van zijn nare manieren te laten zien. Door zijn verleden, heden en toekomst te bezoeken, leert Verreck van kerstmis te houden en van de mensen om hem heen.

 Modern, folk en klassiek

“Het is echt leuk voor jong en oud. En de dansliefhebber wordt ook absoluut getrakteerd. Er zijn volksdans-elementen, er is moderne dans, maar ook klassiek ballet op het hoogste niveau” aldus artistiek leider en choreograaf Thom Stuart. “Je waant je echt in het Den Haag van 1930. De voorstelling geeft een heerlijk nostalgisch gevoel.”

 Aanvullende informatie

 De voorstelling is geschikt voor jong (6+) en oud. Tevens is het ook geschikt voor internationaal publiek, omdat het een dans/balletvoorstelling. Er zijn zowel matinee- als avondvoorstellingen.

Data: 25, 26, 28 en 29 december 2022

Locatie: Amare, Spuiplein 150, Den Haag

Choreografie: Rinus Sprong en Thom Stuart

Componist: Carl Davis

Muziek: Residentie Orkest

Dans: De Dutch Don’t Dance Division, ruim 80 dansers en zangers van 5 tot 70

Zang: 8 professionele zangers o.l.v. Rick Schoonbeek

Kostuums: Karisma Costumes

Naar het boek ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens.

KAARTEN: https://www.amare.nl/nl/agenda/1121/De_Dutch_Don%27t_Dance_Division_Residentie_Orkest_en_Amare/A_Christmas_Carol_6_

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.