De deuren van het Chassé Theater gaan weer open!

De deuren van het Chassé Theater gaan weer open!

Broeders verheft u ter vrijheid 

De deuren van het Chassé Theater gaan weer open! Zaterdag 5 juni zijn de eerste films in de cinemazalen te bewonderen en zaterdag 12 juni opent het theater met de indrukwekkende productie van de Brabantse theatermaker en kunstenaar Dries Verhoeven.  

Oscarwinnaars, muziek- en kinderfilms 

In Chassé Cinema zullen vanaf 5 juni veel nieuwe arthouse-films te zien zijn. Drievoudig Oscarwinnaar Nomadland en de langverwachte oorlogsfilm De slag om de Schelde zijn op het grote doek te bewonderen. Maar ook de veelbesproken film De Oost en de muziekfilm David Byrne’s American Utopia gaan in de cinema draaien. Kinderen kunnen terecht voor de nieuwste film van Buurman en Buurman en tv-icoon Dropje

Levende installatie en spectaculair wandtapijt 

Broeders verheft u ter vrijheid! – zaterdag 12 en zondag 13 juni 

Dries Verhoeven (Oosterhout, 1976) bespeelt met zijn werk het grensgebied tussen theater en beeldende kunst. Hij zet graag de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, kunst en de alledaagse werkelijkheid op scherp. Broeders verheft u ter vrijheid toont de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Het werk is gemaakt samen met een groep Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigrant. Het schouwburgpodium doet dienst als werkvloer, waar dagelijks acht uur lang een ‘levende installatie’ te zien is.  

Ik vraag me al langer af hoe de toekomst van arbeid er uitziet. Wat doen de ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie met de kansen en de eigenwaarde van werknemers?” – Dries Verhoeven 

Shakespeare in het Klooster van Breda 

Het Chassé Theater brengt niet alleen theater in eigen huis. Er ontstaan steeds meer nieuwe samenwerkingen met locaties in de stad. Zo is van woensdag 9 tot en met zondag 13 juni de voorstelling Bard in the Yard te zien in de prachtige binnentuin van het Klooster Breda. Wim Bouwens brengt een theatersolo over William Shakespeare die in quarantaine te maken krijgt met een writer’s block. De voorstelling heeft in Engeland vorige zomer in vele stadstuinen gespeeld en komt nu naar onze stad. 

Mock-up tapijt 

Nu de deuren weer open zijn kan de bezoeker in de theaterstraat het kunstwerk Land uit Water bewonderen. Het werk van de Franse graficus en beeldhouwer Henri-Georges Adam (1904-1967) werd ontwikkeld op initiatief van Theo van Velzen, de eerste directeur van Cultureel Centrum De Beyerd. Na de fusie van de Beyerd en het Breda’s Museum werd het door het Stedelijk Museum Breda geadopteerd. Het museum is trots dat het werk van maar liefst 2,5 x 10 meter zijn bestemming heeft gevonden in het Chassé Theater. 

(…) Het is belangrijk dat openbaar kunstbezit ook zoveel mogelijk zichtbaar is voor het publiek. Een dergelijke spectaculair kunstwerk in onze theaterstraat zal de verbeelding van onze bezoekers prikkelen en hen stimuleren om zich open te stellen voor wat er op onze podia gebeurt. – Ruud van Meijel 

VerKlapper 

De komende weken gaan de nieuwe voorstellingen online in verkoop. In de VerKlapper worden de eerste namen bekend gemaakt en is het vaak mogelijk om zelfs als eerste tickets te reserveren. Aanmelden kan via chasse.nl/verklapper.   

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.